2017/03/25

TOKUMARU

"Pitkästä aikaa" olisi luvassa Tallinnan ravintolavinkkiä, tällä kertaa ehdottomasti omasta suosikki sushipaikastani Tokumarusta. Tokumaru löytyy Solaris -keskuksen ylimmästä kerroksesta, joka sijaitsee Viron Kansallisoopperaa vastapäätä vain lyhyen kävelymatkan päästä Viru -keskuksesta. Paikka tarjoilee rehellisesti sanottuna parasta sushia sekä japanilaista ruokaa mitä olen koskaan maistanut, joten seuraavalla Tallinnan reissulla kannattaakin Vanhakaupungin sijaan suunnata hieman etelämpään tsekkaamaan tämä!

Olemme kummatkin sushissa hurahtaneet aivan täysin hieman tulisempiin versioihin ja ehdottomat suosikkimme paikan ruokalistalta ovat Spicy Prawn Maki sekä Spicy Aburi Salmon and Crab Stick Maki -annokset. Lounasaikaan tarjouksesta puolestaan löytyvät useimmiten todella täyttävät Donburi -annokset viikonpäivien mukaan, joita suosittelen myös ehdottomasti. Itse tilaan useimmiten Salmon-Avocado Don -annoksen joka on rehellisesti kuin pala taivasta; miten voikaan olla mahdollista saada ihan vain riisistä tai vihanneksista niin maukkaita?

Tokumaru on auki maanantaista torstaihin kello 11-22, perjantaisin ja lauantaisin kello 11-23 sekä sunnuntaisin kello 11-21. Alkupalat ovat hinnaltaan noin 2€-5€, ramenit sekä riisi- ja nuudelipohjaiset annokset noin 8€-10€ ja yhden henkilön sushit arviolta 7,50€-12€ (nigirit 3€-4€). Tokumarulta löytyy myös erillinen Takeaway -liike samaisen keskuksen alimmasta kerroksesta, ja kotiinkuljetuksella voi tilata ruokaa myös ravintolan puolelta.

Paikasta on kivat näkymät suurista ikkunoista Teatri Väljakille ja henkilökunta on aivan älyttömän mukavaa ja avuliasta! Paikka tarjoilee myös useita eri vaihtoehtoja vegaaneille ja lähes kaikesta on mahdollista saada vegaanisia versioita Miso -keitosta Rameneihin. Vegaaninen suklaabrownie-matchajälkiruoka houkutteli tänään myös erityisesti, mutta tällä kertaa ei ollut tilaa enää jälkiruualle. Lähtiessään voi vielä ostaa erilaisia Japanilaisia herkkuja ja muita vitriinikaapista, meidän perinteeksi ovat muodostuneet Matcha Kitkatit ruuan päälle! Suosittelen siis ehdottomasti poikkeamaan seuraavan kerran täällä ollessanne :)

8 comments:

 1. Kiitos vinkistä! Täytyypä testata seuraavalla Tallinnan visiitillä! :)

  ReplyDelete
 2. Oi vitsi, kiitos tästä vinkistä! Monesti Tallinnassa oleillessa tulee valittua just ne ennestään hyviksi todetut ruokapaikat, mutta suurena sushin ystävänä tää ravintola lähtee ehdottomasti kokeiluun!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että oli hyödyllinen vinkkaus! :)

   Delete
 3. Oon kerran maistanut sushia ja se ei sillon napannut, mutta pakko koittaa joku päivä uudestaan :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siis sushille kannattaa ehdottomasti antaa uusi mahdollisuus, sillä sen laatu vaihtelee aivan törkeän paljon eri paikoissa ja usein se ensimmäinen sushikokemus rajoittuu siihen mauttomaan lohi-kurkkumakiin :D Suosittelen itse hieman tulisempia jos vaan sellaista pystyy syömään ja esim. grillattu sushi on myös hyvää! Jotain kastiketta pitää olla mukana tuomassa makua!

   Delete
 4. Oih, sushi - etenkin hyvä sellainen - on munkin mieleen. En ookaan pitkään aikaan käyny Tallinnassa, vaikka suunnitteilla ois. Kiitos kaikista vinkeistä, mitä blogistasi löytyy. Nämä laitetaan korvan taakse :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, jos kirjoituksista on hyötyä ja iloa ruudun silläkin puolella :)

   Delete