2017/12/04

VIIKONLOPPU BARCELONASSA

Nyt on kyllä ollut työmaa! Tuhat ja yksi kuvaa Barcelonan reissulta on nyt vihdoin käyty läpi, karsittu ja muokattu lopulliseen mittaansa ja vihdoin jaksan tarttua tekstiinkin kiinni näin kaikkien koulukiireitten keskeltä! Mulla loppui siis koulu viimeviikolla ja nyt on edessä enää tenttejä, tenttejä ja tenttejä, eli lukemista riittää vielä ensiviikkoon. Tänään sain kuitenkin taputeltua ensimmäisen kolmesta tärkeästä rahiskurssista kunnialla (ainakin vielä tuntuu siltä) päätökseen ja seuraava koe on vasta viikonpäästä, joten uskallan ehkä sallia itselleni pienen hengähdyshetken :) Istunkin parhaillani läheisessä Starbucksissa fiilistelemässä joululaulujen ja gingerbread latten kera, voi miten mulla onkaan aina paljon tuottavampi olo kun istun jossain muualla kuin neljän seinän sisällä kotona!
Mutta nyt siis näihin 1,5kk takaisiin tunnelmiin:


Suuntasimme siis kaveriporukan kanssa lokakuun 13.-15. viikonlopuksi Barcelonaan, jonne menee bussi täältä Marseillesta noin seitsemässä tunnissa. Valitsimme yöbussit sekä mukavuutta että yöpymiskustannuksissa säästämistä ajatellen, ja kohteessa vietimme yhden yön hostellissa koko matkan näin kustantaen suunnilleen 30€. Meitä oli senverran monta henkeä liikkeellä, että luonnollisestikin jakauduimme hieman pienempiin ryhmiin sen mukaan, missä kukakin halusi käydä ja milloin, mutta pääasiassa kaikki kiersimme kuitenkin samat kaupungin kuuluisat nähtävyydet; Sagrada Familia, Park Güell, La Rambla, Barcelonan Katedraali upeassa goottilaiskaupunginosassa sekä monet muut. Minulle tämä oli ensimmäinen Barcelonan reissu koskaan, ja tykästyin kaupunkiin erittäin kovasti - jo kahdessakin päivässä ehti mielestäni oikein hyvin koluta paikat läpikotaisin :)


Kun on kyse yliopistoporukasta, oli meillä luonnollisestikin suunnitelmissa myös tutustua Barcelonan yöelämään. Valitsimme hostellimme sekä sijainnin että suositusten perusteella ja valinta meni kyllä aivan täysin nappiin kummankin osalta! Yövyimme siis Sant Jordi Rock Palace -nimisessä rockhenkisessä hostellissa, jossa oli aivan älyttömän ihana henkilökunta sekä kaikki tarpeellinen pitempiäkin visiittejä ajatellen. Saimme respahenkilökunnalta todella hyvät ravintolasuositukset monenlaiseen makuun, ja etenkin lauantain illallispaikka Taller de Tapas jäi mieleeni herkullisimman paellan ansiosta, mitä olen ikinä syönyt!
Illallisen jälkeen palasimme kaikki vielä hetkeksi hostellille aloittelemaan ja viimeistelemään iltalookia ennen varsinaista uloslähtöä. Paikaksi valikoitui hyvin paljon ääniä kerännyt Opium -yökerho, enkä käytyäni yhtään ihmettele, että miksi! Klubi sijaitsi aivan rannalla monen eri klubin muodostamassa röykkiössä, joten jos yksi paikka alkaa käydä tylsäksi niin muutaman kymmenen metrin säteellä on ainakin viisi muuta, mistä valita. Illanvietot tuntuvat aina venyvän hyvinkin myöhään, mutta Barcelona menee kyllä heittämällä kärkeen, sillä klubien sulkeuduttua 5 jälkeen aamulla suuntasimme vielä isolla joukolla rannalle istumaan ja katselemaan auringonnousua! Oli kyllä huikea kokemus, vaikka seuraavana päivänä olikin välillä melko työmaa pysyä hereillä noin tunnin torkkujen jälkeen ja tulin reissun seurauksena vielä kipeäksikin :) 


Tällaista siis mahtui omaan viikonlopun getawayhini Barcelonassa; säät hellivät vielä niinkin pitkällä syksyä ja ihastuin kaupunkiin kovasti! Tuntuu, että jokaisessa reissupostauksessani hehkutan kaupunkien siisteyttä ja turvallisuutta, mutta laitetaan nyt vielä kerta kiellon päälle tämäkin :D Viimeisenä päivänä vielä ennen lähtöämme ehdimme käydä myös tsekkaamassa kaupungin upean sataman sekä Maremagnum - ostoskeskuksen. Shoppailut skippasimme kuitenkin ihan suosiolla yhtä poikkeusta lukuunottamatta; kannatti muuten odottaa hieman uuden hajuveden hankinnan kanssa, sillä himoitsemani tuoksu oli todella reilusti halvempi Espanjan puolella, kuten hämärästi muistelinkin kauan sitten tehdyn Mallorcanreissun seurauksena.

Onko joku teistä lukijoista päässyt jo käymään Barcelonassa ja löytyikö listalta samoja nähtävyyksiä ja muita tekemisiä kuin omaltani? :)
2 comments:

  1. Ihania kuvia :) Ite kävin viime kesänä Barcelonassa ja mielelläni kyllä lähtisin vaikka heti takaisin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Itse tykästyin myös kaupunkiin kovasti ja ehdottomasti haluan käydä taas uudestaan :)

      Delete