2017/11/03

A DAY IN MONTPELLIER


Kuten muistaakseni mainitsin jo aiemmin, vietetään täällä Ranskassa tällä viikolla syyslomaa, joten lähes kaikki tuttuni hyödynsivät vapaaviikon tuoman mahdollisuuden ja lähtivät reissaamaan. Itse olen melkolailla sidottuna Marseilleen koirien takia, mutta toisaalta olen siitä onnellisessa asemassa, että olen kotoisin Euroopasta ja minun on täällä helppo reissata myös tämän vaihtovuoden jälkeenkin. Ihan neljän seinän sisällä en ole kuitenkaan minäkään lomaani viettänyt, vaan onneksi täältä etelästä löytyy paljon mielenkiintoisia kaupunkeja, joihin on helppo tehdä myös lyhyitä päiväreissuja :) Paljon on vielä näkemättä, mutta keskiviikkona suuntasimme ystäväni kanssa Montpellieriin, joka oli ainakin omalla listallani ehdottomana ykkösenä paikoista, joissa haluan käydä. Paikanpäällä vierähti mukavasti noin 5tuntia, ja kaupunki tarjosi ehdottomasti kaiken, mitä olin ennestään odottanutkin.
Vaikka Ranskassa vietettyjä kuukausia onkin takana jo pian kolme, täytyy tunnustaa että koin ehkä kaikkein ranskalaisimman tapahtumani vasta Montpellierissä; istuimme nimittäin saapumisemme jälkeen aamupalalla Comédie -aukiolla idyllisessä kahvilassa, söimme croissanttia ja joimme kahvia samalla kun kolmen muusikon ryhmä soitti kaikkein ranskalaisinta musiikkia mitä vain voitte kuvitella :D Ihana aloitus päivälle ehdottomasti! Meillä ei ollut visiitille mitään tarkkoja suunnitelmia tai ennestään valittuja kohteita, joten kulutimmekin aikamme vain kierrellen ympäri kaupungin vanhemman puolen ihania pikkukatuja sekä puistoja. Aika helposti haltuunotettava kaupunki Montpellier olikin ehdottomasti, emmekä onnistuneet edes eksymään, vaikkemme vilkaisseet kertaakaan karttaa :)

Tässä siis jälleen yksi matkustusehdotus, jos suunnittelee reissua Etelä-Euroopan suunnille :) Aivan ehdottomasti pidin kaupungista paljon enemmän mitä Marseillesta - ainakin näin pintaraapaisun perusteella - ja kävelyetäisyydeltä löytyi niin vanhaa kuin uuttakin, shoppailumahdollisuuksia sekä useita ravintoloita ja kahviloita, lukuisia pikkukatuja sekä avaria ja vehreitä puistoja. Kaupunki tuntui hyvin rennolta, turvalliselta ja ennenkaikkea puhtaalta, jota on alkanut pitää oikeasti luksuksena näin Marseillen jälkeen...

Matka Montpellieriin bussilla kesti noin 2,5h ja bussi jätti meidät valtavan Odysseum -ulkoilmakeskuksen (?) hollille. Meno oli hyvin amerikkalainen, ja ystävänikin sanoi luulleensa meidän saapuneen Kaliforniaan. Emme kuitenkaan pyörineet siellä tällä kertaa ollenkaan, joten siitä en osaa sanoa yhtään tämän tarkemmin mitään. Kaupungin keskustaan pääsi kuitenkin helposti raitiovaunulla, joka lähti vain muutaman kymmenen metrin päästä bussipysäkiltä, joten jos kaipaat lomaltasi paljon erilaisia aktiviteetteja, ei Montpellier varmasti jätä kylmäksi :)
4 comments:

 1. Ihanan näköistä! Mulla on hirveän hinku päästä Ranskaan (jota tää postaus vaan kasvatti!) ja myöskin Montpellieriin, sillä satuin ystävystymään elokuussa reilatessani ranskalaisen tytön kanssa, joka oli kotoisin juurikin Montpellieristä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi miten kiva, sulla ainakin olis sitten paikallinen opas ja saisit kaupungista varmasti vielä enemmän irti! :)

   Delete
 2. Mä oon kanssa haveillut Rankasta jo pitemmän aikaa ihan tosissaan. Olin jo ostamassa lentojakin, mutta päädyin kuitenkin Croatiaan. :D Tämä on listalla kuitenkin jos sinne Ranskaan päädyn! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei yhtään huonompi kohde Kroatiakaan! Ranskakin kannattaa kuitenkin ehdottomasti tsekata, lyhyiden välimatkojen päästä löytää niin monta hyvin erityyppistä kaupunkia :)

   Delete