2017/05/06

EUROVISION SONG CONTEST 2017

OMAT SUOSIKKINI

Huh mikä työ oli koota tätä postausta, mutta vihdoin mulla olisi jakaa teille ne lupaamani omat suosikkini tämän vuoden Euroviisuista! Kaikki entryt on nyt kuunneltu läpi useampaan otteeseen, eli joukkoon on päässyt myös muutamat, joitten ensivaikutelmasta en pitänyt erityisesti, mutta kappaleet paranivat huomattavasti kuuntelukertojen myötä :) Itselleni viisuissa tärkeintä on eri kulttuurien vaaliminen sekä omaperäisyys, enkä tykkää yleensä yhtään tekemällä tehdyistä "voittobiiseistä" jotka ovat sellaisia radioissa soitetuimpia, sillä viisubiisiltä yleensä haen jotain aivan muuta. Tästä syystä muhun yleensä kolahtaa kaikkein eniten omalla kielellä esitetyt kappaleet sekä sellaiset, joissa vaan on jotain erityistä, jopa humoristista. Listalta löytyy joka vuosi myös "tavallisia" biisejä, mutta niissä pitää vaan iskeä samantien jokin! Mennään siis pitemmittä puheitta asiaan; alla oma TOP10 -listani suunnilleen arvioidussa paremmuusjärjestyksessä:

UNKARI - JOCI PÁPAI - ORIGO

Rakastuin tähän ihan täysin heti ensimmäisellä kuuntelukerralla, ihan älyttömän kivan kuuloista sekä unkarin- että romanikieli, jolla kappaleen kertosäe on laulettu. Jää ehdottomasti mieleen - tässä täyttyvät juurikin kaikki ylläluettelemani kriteerit hyvälle viisubiisille. Ehdoton suosikkini tänävuonna :)

RANSKA - ALMA - REQUIEM


En tiedä, vaikuttaako tämän kappaleen kohdalla tämänhetkinen ranskanopiskeluni sekä tuleva muutto Etelä-Ranskaan elokuussa, mutta tässä on toinen entry, johon ihastuin samantien. Pidän tosin hieman enemmän toisesta, täysin ranskankielisestä versiosta, joka onkin soinut Spotifyssani loopilla ensikuuntelukerrasta lähtien, mutta kiva myös tämä viisuversio. Tulee tänä vuonna vahvana kakkosena listallani :)

KYPROS - HOVIG - GRAVITY


Kyproksen kappale onkin sitten yksi niitä "tavallisia" entryja joissa kuitenkin iskee jokin. En oikein osaa kuvailla tätä sen tarkemmin, kuin että tykkään todella paljon; vahva ja mieleenpainuva biisi ainakin mulle, joka pääsi listallani kolmanneksi :)


TANSKA - ANJA - WHERE I AM


Myös Tanskalla on Kyproksen kaltainen "hyvä perusbiisi", joka kuitenkin jostain syystä ylsi muitten ohi listallani neljänneksi. Anjalla on aivan ihana ja vahva ääni ja biisissä on vaan jotain, josta tykkään :)

MONTENEGRO - SLAVKO KALEZIC - SPACE 


Tämä biisi sai mielenkiintoni heti kun kuuntelin sen ensimmäisen kerran, mutta lopullisesti ihastuin siihen kun katsoin Slavkon livevedon kappaleesta! Tekisi melkein mieli linkata tähän se video tämän virallisen sijaan, mutta perfektionistina ärsyttäisi, jos kaikki videot eivät olisi samoja :D Ihan mieletön lavakarisma ja mieleenpainuva biisi; tykkään!

ROMANIA - ILINCA FT. ALEX FLOREA - YODEL IT!


Jälleen kategoriassamme mahdollisimman erikoinen; tämä ehdottomasti täyttää sen! En tosiaan ole mikään kova jodlauksen ystävä, mutta tässä kappaleessa on osattu yhdistää juuri oikea määrä sitä muihin komponentteihin, joka vaan toimii! Ainoa mitä toivon on, että Ilinca vaihtaisi tuon tonttuasun johonkin muuhun sitten viisulavalla :D


ESPANJA - MANEL NAVARRO - DO IT FOR YOUR LOVER


Ihanaa, että Espanja päätti palata oman kielensä pariin edes osittain, vaikka viimevuodenkin biisi ihan hyvä olikin. Tämä on mun mielestä ihanan raikas ja pirteä tuulahdus ja myös tätä on tullut kuunneltua paljon jo etukäteen :)

ITALIA - FRANCESCO GABBANI - OCCIDENTALI'S KARMA


Italian entry menee puolestaan siihen kategoriaan, jonka rankkasin aluksi pois enkä juurikaan tykännyt tai tainnut kuunnella edes loppuun asti. Sen jälkeen annoin sille kuitenkin muutaman uuden mahdollisuuden ja aloin tykkäämään enemmän jokaisen kuuntelukerran myötä. Lopulta katsoin vielä livevedon kappaleesta, jonka jälkeen se pääsi lopullisesti listalleni :D Ihan mieletön esiintyminen!

ISRAEL - IMRI - I FEEL ALIVE 


Israel on lähettänyt nyt jo useampana vuonna viisuihin kappaleita, jotka ovat nousseet omiksi suosikeikseni, eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus! Ihan Golden Boyn tai Made of Starsin tasolle ei tämä valitettavasti yllä (joissa kummassakin IMRI on muuten ollut mukana viisulavalla taustalaulajana), mutta TOP10 -listalle on aina pakko nostaa edes joku pirteä kesätanssibiisi, johon tämä on tänävuonna paras valinta :) Tykkään!

ALBANIA - LINDITA - WORLD


Koska aloin kuuntelemaan tämän vuoden viisubiisejä aakkosjärjestyksessä, oli Albania aivan ensimmäinen biisi, jonka kuulin. Tykkään kappaleesta, mutta tällä kertaa se jäi listallani viimeiselle sijalle, sillä en ole kuitenkaan ihan varma, meneekö tämä jo liikaa sinne maailmanparannuskliseisiin mitkä on viisuissa sääntö eikä poikkeus :D Jokatapauksessa tykkään!

*

Sellaisia siis tänävuonna, löytyykö teidän listoiltanne samoja vai tykkäsittekö kenties joistain ihan toisista kappaleista? :) Kaikenkaikkiaan tämän vuoden entryissa oli huomattavasti hyviä biisejä tai vähintäänkin niitä "ihan ok", eikä joukossa ollut kuin ihan muutama sellainen, josta en oikeasti juurikaan pitänyt. TOP10 -listalle yltäneitten maitten lisäksi haluan mainita muunmuassa Serbian, Puolan, Valkovenäjän, Slovenian, Kroatian, Viron, Azerbaijanin, Irlannin, Australian sekä Islannin sellaisina, jotka olivat mun mielestä ihan kivoja. Suomen entrya on taas hehkutettu ja ennustettu kärkeen (kuten aina...), mutta itse en pidä kappaleesta yhtään ja epäilen, että mentäisiin edes finaaliin sillä. Se on kaikenkaikkiaan vaan tylsä, mutta ei sentään tarvitse kuitenkaan hävetä tänävuonna.

Loppuun haluan vaan sanoa vielä yhden asian: San Marino, seriously?? :D

18 comments:

 1. Mä en tiedä, mut mun euroviisu innostus on jotenkin vaan vuosi-vuodelta hävinnyt :D ennen niitä tuli seurattua ihan innoissaan, mutta nääh, ei enää. Pitääkin kuunnella näitä sun listaamia biisejä että mitäs siellä tänä vuonna onkaan tarjolla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voiei, mä en kyllä tiedä koska tä ottaa laantuakseen, ootan tätä vuosittain rehellisesti ehkä jopa enemmän kuin joulua :D

   Delete
 2. Tosi hyvin perusteltu kaikki ja mahtavia biisejä oot valinnu! Viisuja seuraan itekin vuodesta toiseen ja niitä jaksaa aina odottaa.

  Unkarin biisi on jääny itellekin mieleen, kivan erikoinen :) Lisäksi Romania on mulla kyllä yks suosikki, ellei jopa se ykkönen. Niin hauska ja mukaansatempaava heti ensimmäiseltä kuuntelukerralta asti. Ja jos oikein muistan, niin tuota tonttuasua ei tulla näkemään semifinaalissa :D Yhdellä Eurovisionin kanavan videolla Ilinca esittelee asunsa esitykseen.
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noniin jes hyvä :D Mä oon kans jonkinverran kattonu haastatteluja ja muita videoita, mutta tohon en ollu törmännyt!
   Ja kiva kuulla, selvästi siis joitain samoja suosikkeja :)

   Delete
 3. Anonymous6/5/17 22:48

  Mitä mieltä muuten oot suomen biisistä? :D Itse en tykkää yhtään, mutta kiinnostaii kuulla sun mielipide! Ja jos et tykännyt niin kenet olisit itse äänestänyt UMK voittoon? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuten kirjoitin tohon loppuun, niin en tykkää minäkään. Ei sinänsä vikaa, mutta vaan tylsä. Mun mielestä ehdottomasti Perfect Villain olis pitänyt päästä edustamaan Suomea ja taiskin tulla kakkoseksi. Sama kuin viimevuonna olis Kimmon ja Annican mun mielestä pitänyt päästä, mutta tulivat toisiksi. Parhaimmat jää Suomelta aina näyttämättä. Kumpikin olis omana vuonnaan vielä erottunut joukosta.

   Delete
 4. Oi ihanaa bongata jonkun toisenkin euroviisu -fanin postausta suosikeista ♥ Itse en ole vielä päättänyt teenkö edes blogiin asiasta mitään :D

  Näistä sun mainitsemistasi mun lempparilistalla ovat myöskin Ranska, Romania, Italia, Tanska sekä Albania, mutta myös Unkari, Kypros ja Israel kuuluvat mielestäni finaaliin :) Itse rakastan kanssa Ranskan täysin ranskankielistä versiota enemmän ja harmittaakin, etteivät sillä saaneet osallistua kisaan :/

  ♥: Ane

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Eivät saaneet? Tätä en oo kuullutkaan :O Luulin vain, että halusivat itse tehdä biisistä "viisuversion", kuten yleensä moni muukin maa, Espanjallakin englanninkielinen kertosäe.

   Delete
  2. Joo siis jossain haastattelussa/artikkelissa mainittiin, että joutuivat muokkaamaan laulua kiertääkseen vähäsen sääntöjä, sillä täysin ranskankielinen laulu oli esitetty muutama viikko ennen syyskuuta, jolloin euroviisuissa kisaavan laulun saa virallisesti vasta ensimmäistä kertaa esittää yleisölle. En ihan tarkkaan muista, mutta jotenkin noin siis oli se syy :D Onhan he voineet haluta muutenkin tuunata biisiä 'viisummaksi' :D

   Delete
  3. Oho! Harmi jokatapauksessa, itse olisin kuullut mieluummin täysin ranskaksi :) Mun mielestä siitä juurikin kuulee melko selvästi, että on vasta jälkeenpäin muokattu, kun hieman töksähtäen vaihtuu.

   Delete
 5. Hei ihanaaa nähdä jonkun toisenkin bloggaajan seuraavan viisuja yhtä aktiivisesti kun minä!! :D Mullakin on pian tulossa tällaista postausta omaan blogiini, oli huippua huomata myös muiden tekevän tällaisia!

  Mun omia suosikkeja ovat Israel, Armenia, Ranska, Azerbaijan ja Suomi. Ymmärrän tosi hyvin miksi Meidän Blackbird voi tuntua tylsältä, mutta itse ainakin uskon simppelin ja raa'an aidon tunteen olevan ajatonta, ja välittyvän ruudunkautta koko eurooppaan. Me niin ollaan se vuoden viisujen musta hevonen :D

  www.iinaemiliasd.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, pitääkin seurailla koska sulta ilmestyy vastaava, niin pääsen senkin lukemaan :)
   Jajoo eihän sitä koskaan tiedä miten käy, ainakin erottuu kun on jo niin "synkkä", ettei mene onneksi niihin perusballadeihin.

   Delete
 6. Kiva postaus kun on koottuna tälläinen, sillä itse en oikeastaan koskaan oo seurannut Euroviisuja mutta kiva vähän nähdä mitä siellä on! :)

  ReplyDelete
 7. Meillä on melkeen samat suosikit! :D Ainoa viisu mikä muhun ei oikeen iske, on toi Montenegron viisu. En oikeen ees ite tiiä miks en tykkää siitä, mutta en oo tainnu kertaakaan kuunnella sitä loppuun asti. Unkari ja Italia on mun ehdottomat suosikit, koska Unkari edustaa ehdottomasti sitä omaperäisyyttä ja italian kieli on jotain niin ihanaa! Mutta joo, tosi hyvä postaus! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Joo toi Montenegro vaatii sellasen tietynlaisen tavan kuunnella sitä, ja ehdottomasti sen lavaesiintymisen! Itse fiilasin sitä kyllä alusta asti, mutta lopullisesti rakastuin kun livekonsertissa artisti tuli lavalle ja huusi "I came to slay bitch!" :D Paras hahaha

   Delete
 8. Äh, en ole itse vielä kaikkia kerennyt kuulemaan!! Espanjasta täytyy kyllä itsekin sanoa, että ihanaa, että biisi on edes osittain espanjaksi! Mitä sitä kaunista kieltä tuhlaamaan.. Vähän viime vuonna harmitti se, että ne veti englanniksi :D Suomen biisi ei kyllä itsellenikään iskenyt...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan samoja ajatuksia täällä :)

   Delete