2017/05/21

KESÄN TOP 3 RUSKETUSTUOTTEET

Vaikka kovasti uhosin pysyväni poissa auringosta ja vartavasten sen palvonnasta tuntitolkulla, ovat ilmat olleet nyt niin upeat, että tänään oli kyllä pakko raahata viltti sekä pari tyynyä parvekkeelle ja pistää leveäksi! Lähinnä linnoittauduin sinne tunnelman vuoksi; on ihanaa vain maata rauhassa lämpimässä, kuunnella musiikkia ja olla kuin ei olisi mitään kiirettä koko maailmassa! Ihoni ruskettuu ihan kohtuuhyvin eikä juurikaan pala. Hävettää ehkä hieman tunnustaa, mutten ole oikeastaan koskaan käyttänyt aurinkorasvaa. Nykyään olen kuitenkin lukenut ja kuullut aiheesta niin paljon, että suhtaudun ihoni suojaamiseen hyvinkin intohimoisesti. Erilaiset rusketusöljyt ovatkin siis jääneet täysin ja tilalle ovat tulleet mahdollisimman hyvät suoja-aineet. Alla omat tämänhetkiset suosikkini:

Pohjan rusketukselleni hankin pääasiassa purkista, ja useamman vuoden aikana on tullut testattua jos jonkinlaista itseruskettavaa tuotetta. Kaikkien kokeilujen jälkeen olen tullut tulokseen, että St. Morizin vaahtomainen itseruskettava on ehdottomasti paras, ainakin omalle iholleni. Levitys hoituu vaivattomasti ja siististi ohjevärin ansiosta levityskintaan avulla ja tuote kuivuu/imeytyy melko nopeaan iholla. Itse laitan itseruskettavaa aina illalla, annan kuivua hyvin jonka jälkeen vedän tummat, väljät vaatteet päälle lakanoita suojaamaan ja menen nukkumaan. Väri syvenee juuri sopivasti yön aikana ja aamulla käyn pikaisessa suihkussa, jotta kaikki ylimääräiset jämät lähtevät pois eikä rusketus tahraa näinollen vaatteita. Tasainen ja kaunis väri on taattu :)

Vita Liberata -merkistä en itse pidä kovin paljoa, mutta poikkeuksena merkiltä löytyy Body Blur -voide, jonka olen kokenut ihan käytettävänä tuotteena silloin, kun sille on tarvetta. Käytän tätä siis lähinnä mustelmien ja vastaavien peittoon tarpeen vaatiessa, mutta miinuksena tässä on mielestäni melko vahva kiilto, eli tuotetta pitää laittaessa levittää laajemmalle alueelle välttääkseen yhden ainoan kohdan erottumisen. Tämä myös hieman tahraa mielestäni vaatteita ja irtoaa helpommin iholta esimerkiksi lämpimällä ilmalla hikoillessa, joten käytän tätä maltilla vain tarpeen vaatiessa.

Lopuksi vielä mainitsen sen tärkeimmän, eli aurinkorasvan. Tällä hetkellä mulla on testissä Piz Buin -merkin aurinkosuoja melko matalilla kertoimilla, joka lupaa suojan lisäksi tehostaa rusketusta. En ole kovinkaan merkkiuskollinen aurinkorasvojen kanssa, vaan ostan mikä milloinkin kaupasta löytyy kun tarvitsen uutta. Ainakin Ranskaan muuttaessa pitää todennäköisesti varautua kovemmilla kertoimilla, mutta saa nähdä mikä on tilanne Suomessa kesällä. Toivotaan ainakin, että lämpöä riittää täälläkin :)

Kuulutteko te niihin vannoutuneisiin auringonpalvojiin, jotka makaavat auringossa aamusta iltaan aina ilmojen salliessa, vai otatteko tämän kanssa vähän varovaisemmin? Löytyykö teiltä lukijoilta kokemuksia itseruskettavista; löytyykö samoja suosikkeja vai oletteko todenneet jonkin aivan muun toimivan vielä paremmin? :)

2 comments:

 1. En oo pitkään aikaan testannut uusia, oon käyttänyt vikat 3 vuotta vain Kicksin omia itseruskettavia tuotteita! Mä en kyllä saa aikaa kulumaan maatessa auringossa, ellei ole jossain rannalla frendien kanssa kuuntelemassa musiikkia. Eli tulee päivitettyä yleisilmettä helposti itseruskettavalla! Tuskin tulen näitä kokeilemaan, kun oma suosikki omalle kuivalle ihotyypille on löytynyt :)

  - Finnlandsnorsk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se onkin parasta, kun on onnistunut löytämään sen juuri itselle sopivan tuotteen! Siitä kannattaa ehdottomasti pitää kiinni :)

   Delete