2017/05/20

MILLAISIA OMINAISUUKSIA ARVOSTAN?

Viimepäivinä olen palannut useampaan otteeseen miettimään piirteitä, joita toivoisin itseltäni löytyvän enemmän ja joita arvostan erityisesti toisissa ihmisissä. Vaikka meidän kaikkien tulisi ehdottomasti olla ylpeitä jokaisista luontaisista ominaisuuksistamme ja osata kääntää negatiivisetkin puolemme voimavaroiksi, ei ole mielestäni yhtään epärealistista myös päivittäin harjoittaa sellaisia piirteitä, joita meille ei välttämättä ole syntymässä suotu tai joita emme vain osaa ilmaista. Etenkin jatkuvasti iän myötä huomaan kiinnittäväni yhä enemmän huomiota näihin arjessani, ja haluankin nyt hieman selventää ajatuksiani listaamalla merkittävimpiä ylös :)

Kiltteys
Asia, jota ei mielestäni voi korostaa liikaa! Tätä ei kuitenkaan saa rinnastaa sinisilmäisyyteen, jota yleensä näen tapahtuvan, vaan keskittyä enemmänkin siihen toisten ihmisten kohteluun. Itse ainakin arvostan todella paljon ihmisiä, jotka ovat aidosti kilttejä toisille eivätkä korosta omaa asemaansa kenenkään yläpuolelle. Tämä on myös piirre, jonka olen huomannut itseltäni yhä osittain puuttuvan, ja haluan ehdottomasti pyrkiä jatkuvasti parempaan tällä saralla. Kasvokkain ja ulosantini kautta olen kyllä mielestäni kiltti ihmiselle ja osaan ottaa kaikki huomioon, mutta toisinaan huomaan arvostelevani joitain täysin tuntemattomiakin ihmisiä pääni sisällä, etenkin jos ajatusmaailmamme eivät kohtaa lainkaan ja erityisesti silloin, kun itseäni ärsyttää jokin. Tiedostan nykyään tämän herkemmin ja pyrin heti kysymään itseltäni syytä ajatteluuni ja mietin, kuinka voisin käsittellä tilanteen toisin. Kiitos myös erinäisten Facebook -ryhmien, on toleranssini mielestäni kasvanut suuresti erilaisten ihmisten kanssa toimiessa.

Pitkäjänteisyys
Asia, joka itseltäni on puuttunut oikeastaan lapsesta asti, on tietynlainen pitkäjänteisyys ja kyky nähdä asioita pitkällä aikavälillä. Myös kärsivällisyys menee samaan kategoriaan... Arvostan suuresti ihmisissä kykyä sitoutua asioihin ja pysyä pitkäaikaisissa tavoitteissaan, vaikka sitten joutuisi lyhyemmällä tähtäimellä jostain karsimaan sen lopullisen tavoitteen eteen. Etenkin esimerkiksi urheilussa sekä elämäntavoissa tämä on hyvin ihailtava piirre. Tämän puutteen takia löydän itseni hyvin usein koulujuttujen kanssa tilanteesta, että vaikka aikaa olisi ollut kokonainen lukukausi hoitaa jokin asia, minä väännän hommaa viimeisenä iltana paniikissa.

Rehellisyys ja luotettavuus
Piirre, jota arvostan aivan ehdottomasti kaikkein eniten ihmisissä! En voi sietää ihmisiä, jotka esimerkiksi lupaavat kovasti tehdä jotain, mutta mitään ei loppupeleissä tapahdu. Tästä syystä pyrin itse aina olemaan täysin sanani mittainen ja jos jotain lupaan tehdä, sen varmasti myös hoidan. En ole koskaan ollut lähellekään ylisuoriutujaa, mutta pikkuhiljaa olen huomannut meneväni siihen suuntaan yrittäessäni tosiaankin pitää lupauksiani ja samalla hoitaa myös toisten tekemättä jääneitä hommia siinä sivussa. Olen yleisesti hyvin joustava ja sopeutuvainen ihmissuhteissa, enkä osaa stressata ihmisten tekemisistä JOS niistä ollaan alusta asti rehellisiä eikä anneta olettaa muuta. En juurikaan keksi tilanteita, joita ei pystyisi selvittämään täydellisellä rehellisyydellä ja olemalla myös toisten luottamuksen arvoinen kun sana on annettu. Ihmiset, jotka tähän kykenevät, ovat todella korkealla arvostusskaalallani ja tällaisten ihmisten kanssa on aina myös huomattavasti helpompi ja mukavampi toimia kummankin osapuolen kannalta.

Tässä kolme tärkeintä ominaisuutta jotka rankkaan hyvin korkealle listallani ja näitten hallinnalla pääsee jo hyvin pitkälle varmasti elämässä sekä ihmissuhteissa. Tunnistatteko itseänne tekstissäni, tai löytyykö teiltä muuten samanlaisia ajatuksia? :)

6 comments:

 1. Olen itse myös aika kiltti ja sen ojella myös ystävällinen. Ilman ystävällisyyttä ei tule toimeen kenenkään kanssa. Luotettava ja rehellinen olen kutakuinkin myös. Piirteet tekevät ihmisestä sellaisen kuin on. Joten se on mielestäni tärkeä asia. Voisin jopa tehdä itsenin tällaisen postauksen kesällä. :)

  Http://mmarmoritaivas.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla :) Tätä oli kyllä ihan kiva kirjoittaa, kun sai ajatuksia jälleen jäsennettyä, eli toteuta ihmeessä myös!

   Delete
 2. Ihanasti kirjotettua tekstiä♥ Arvostan iteki noita samoja piirteitä muissa. Itse oon aina ollu tosi kiltti, tulee jotenkin luonnostaan.
  Itsekään en voi sietää ihmisiä jotka pettävät lupauksensa. Itse oon joutunu enemmän kuin kerran pulaan sen takia koska joku ei ole pitänyt sanaansa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos :) Toi on kyllä niin ärsyttävää, kun joutuu itse pulaan jonkun toisen kämmin takia! Tämän takia teenkin kaikkein mieluiten etenkin tärkeät hommat itse enkä mielelläni jaa vastuuta toisille, sillä en osaa luottaa tarpeeksi siihen, että hommat todella hoituvat.

   Delete
 3. Nämä on sellasia asioita, mitä jokainen arvostaa. Liika kiltteys on tietysti ärsyttävää, sillä toinen ei osaa välttämättä hyvää hyvyyttään pitää omista rajoistaan kiinni jolloin antaa liikaa muille ihmisille. Eli ei osaa niinsanotusti oman luonteensa vuoksi pitää tarpeeksi puoliansa.


  - Finnlandsnorsk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen ehdottomasti samoilla linjoilla :)

   Delete