2017/05/23

KOIRIEN YSTÄVÄKIRJA

Koska koirat ovat aiemminkin olleet jonkinverran mukana myös täällä blogin puolella, halusin ehdottomasti toteuttaa myös tämän hauskankuuloisen postauksen kun siihen törmäsin! Näitä ystäväkirjatyyppisiä postauksia näkee blogeissa usein ja itsekin olen vastaavanlaisen toteuttanut muunmuassa tässä postauksessa, mutta tällä kertaa tosiaan luvassa olisi hieman erityyppinen, koirien silmin kirjoitettu postaus :) Jos aihe ei nappaa yhtään niin skipatkaa ihmeessä, tai jos tykkäsitte ideasta niin kopioikaa vapaasti tämä myös omaan blogiinne ja jättäkää siitä linkkiä kommentteihin, niin pääsen lukemaan muita vastaavia!



Ikäsi, painosi ja rotusi?
Nova: Täytän elokuussa 3vuotta, painan 8 kiloa ja olen shiba, jotkut tosin haukkuvat myös ketuksi.
Kado: Olen vuoden ja 7kuukautta, painan noin 12 kiloa ja rodultani shibaherra.

Mikä on lempiherkkusi?
Nova: Jauheliha ja broilerin sydämet!
Kado: Kaikki pieni paperisilppu, jonka onnistun varastamaan jostain! Myös pahviset vessapaperirullat ovat parhautta mussuttaa; varsinaisesti syötäväksi tarkoitetut herkut ovat ihan yhtä hyviä kaikki.

Oletko koskaan tuhonnut mitään?
Nova: Muutaman petauspatjan ihan vahingossa, kun olen pedannut itselleni sopivaa makuupaikkaa hieman turhan rajusti. Muuten olen kuulemma ollut kiltti ja pysynyt omissa leluissani.
Kado: Joo! Lempipuuhaa! Erityisen ylpeä olen kaikista kengistä jotka onnistuin stailaamaan uuteen uskoon sekä entisen asuntomme seinistä, joskin kaunis työnjälkeni mentiin heti pilaamaan korjaamalla seinät! Niin ja kerran söin itseni häkistä ulos kun tuli tylsää, aikamoinen taidonnäyte, eikö?



Leikitkö mielelläsi muiden kanssa vai oletko tappelupukari?
Nova: Rakastan juosta ja painia toisten kanssa koirapuistoissa! Leikkikaverin tulee olla tarpeeksi nopea, jotta pysyy perässäni sekä ymmärtää shiban sielunelämää, jota ilmaisen painimalla, läpsimällä ja ääntelemällä leikin humussa. Jos en tykkää jostain, istuskelen yleensä vaan rauhassa sivummalla enkä mene räyhäämään.
Kado: Kaverit on parasta maailmassa! Haluaisin käydä moikkaamassa ja pusuttelemassa jokaisen vastaantulijan! Taino, täytyy tunnustaa, että muutaman kerran olen ajautunut pieneen machoiluun toisen alkukantaisen uroksen kanssa, mutta lähes poikkeuksetta leikin oikein nätisti kaikkien kanssa. Uusin tuttavuuteni on asuntomme talonmies! Saan aina vuolaat rapsut ja leikkihetken kun törmäämme rapussa.

Missä nukut mieluiten yösi?
Nova: Peiton alla sängyssä joko ihmisteni välissä tai jommankumman jalkojen välissä.
Kado: Viltilläni, jonka olen raahannut sängyn jalkopäähän ikkunan alle, pehmojääkarhuni Jaskan vieressä <3

Mikä on lempilelusi?
Nova: Narupallo eli kirjaimellisesti pallo, joka on pitkän narun päässä. Rakastan juosta naru suussa ympäriinsä ja pallo seuraa minua kaikkialle! Sitä on sitten hauska ravistella ja heitellä, ja sitten juosta perään noutamaan se.
Kado: En ole koskaan oikein ymmärtänyt lelujen päälle, yleensä pidän niitä vain tassujeni välissä ja mutustelen niitä. Ei kuulemma ole oikea tapa leikkiä, mutta kuka sen määrittelee? Hauskimpia ovat ehkä vinkuvat pikkupallot, joita on kiva vingutella ja järsiä huopaa irti ympäriltä!

Jos pöydälle olisi jäänyt makkara ja olisit huoneessa yksin, mitä tekisit?
Nova: No söisin sen, tietenkin! Tosin senverran hiljaa, ettei pikkuveli kuule ja yritä apajille.
Kado: Jos huomaan edes koko makkaraa, sujahtaa se suuhuni ennen kuin kukaan ehtii edes huomata.



Oletko kova uimaan?
Nova: Olen! Ihan parasta! Oli sitten kesä tai talvi, jos löydän sulaa vettä, kahlaan sekaan samantien! Tosin kokonaan kastautuminen inhottaa aina hieman alkuun, mutta se on siedettävää sen hauskuuden takia.
Kado: En yhtään! Usein istun rannalla ja itken polskivan isosiskon perään. Tosin olin viimekesänä kuulemma vielä senverran nuori, että ehkä iän myötä opin tykkäämään hommasta. Lupaan raportoida kesän päätyttyä.

Millainen olisi täydellinen päiväsi?
Nova: Pääsisin koirapuistoon riehumaan kavereitten kanssa tai vaihtoehtoisesti metsään tai pellolle, jossa olisi paljon tilaa juosta ja riehua sekä jahdata eläimiä. Makaisin kuumassa auringossa läkähtymiseen asti ja saisin syödä jotain herkkuruokaa! Ottaisin päiväunet onnellisena ja kylläisenä peiton alla ja illalla istuskelisin omistajieni kanssa parvekkella katselemassa ulos. Uimaan olisi myös kiva päästä!
Kado: Kaikkein parasta olisi, jos paljon ihmisiä ja toisia koiria kokoontuisi leikkimään kanssani ja saisin paljon rapsutuksia ja huomiota koko päivän! Söisin mahani täyteen herkkuruokaa ja kokeilisin jotain uutta hauskaa, kuten doboilua tai kerran aiemmin testaamaani viehejuoksua. Illalla tunkisin syliin paijattavaksi vielä ennen omalle lempiviltilleni käpertymistä <3

Oletko koskaan saanut kiinni oravaa tai muuta jännittävää saaliseläintä?
Nova: En ole juurikaan päässyt juoksentelemaan missään metsässä vapaana, jossa sellaisia olisi, joten harmikseni en. Olen varma, että minusta olisi oikein kelpo saalistajaksi!
Kado: Muutama lintu on meinannut kotipihamme puskassa päästä hengestään, kun olen osannut tehdä oikein hienon yllätyshyökkäyksen jota kukaan ei ole osannut ennakoida! Taitoni olen tainnut periä äidiltäni, joka kuulemma minun tapaani tykkää rääkyä kaikille näköetäisyydellä oleville pieneläimille.

Minkälainen omistajasi on?
Nova: Kaikinpuolin varsin kelpo palvelija.
Kado: Maailman paras tyyppi! Paitsi silloin, kun olen löytänyt itselleni jonkun aarteen ja se tullaan ottamaan pois.

12 comments:

  1. Olipa suloinen postaus! <3 Ja tätä oli hauska lukea :) Sulla on kyllä ihania koiria, todella suloisia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla :) Ja kiitos, maailman rakkaimmat <3

      Delete
  2. Hauska postaus :D <3

    ReplyDelete
  3. Oi mitä karvaisia ihanuuksia! Meillä oli kans ensin mietinnässä shiba, mutta lopulta päädyttiinkin suomenlapinkoiraan. Kyllä tuo shiba on vaan niin kaunis rotu ja ehkäpä sellainen vielä joskus päätyy meidänkin perheeseen! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiva kuulla, hienojen rotujen väliltä olette valinnan tehneet :)

      Delete
  4. Hyvä postaus :) en tiiä saisko omasta mussukasta mitään kovin imartelevaa aikaan.. :")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah eiköhän, mullakin on tämä toinen sellainen tolvana välillä, mutta hauska oli silti toteuttaa! :D

      Delete
  5. Eikä miten ihana postaus! <3 Moni vastaus sopi mun vanhempien Bostoninterrieri tyttöihin, voi olla, että toteutan tän kanssa joku kerta! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla :) Toteuta ihmeessä, tätä oli hauska kirjoittaa!

      Delete
    2. No nyt ois mun versio valmis :-)

      http://osakaksi.blogspot.fi/2017/06/koirien-ystavakirja.html

      Delete
  6. Shibakaksikko kiittää <3

    ReplyDelete