2017/05/11

SUMMER 2017 TO DO.

Mulla alkoi viikonloppu ja ehdin vihdoin palaamaan takaisin blogin pariin! Jatkuvasti kiristyvät kouluhommat tulevat verottamaan blogiaikaa vielä muutaman viikon ajan, mutta yritän silti parhaani mukaan ehtiä täälläkin piipahtamaan :) Tällä kertaa halusin jakaa teille oman to do -listani kesälle, joksi palataan jälleen Suomeen. Hieman ehkä harmittaa, sillä täällä Virossakin on paljon juttuja, joita ei olla ehditty vielä tekemään, mutta joku toinen kesä sitten! Nyt on minullekin onneksi töitä luvassa kesäksi, joten tekemistä riittää varmasti koko ajalle. Silti mulla on muutamia must -juttuja, jotka haluan ehdottomasti kesällä toteuttaa:

Vaahtokarkkien grillaus nuotiolla on ihan pakko toteuttaa, mieluiten mökillä, jos saisi aikaiseksi lähteä sinne edes kerran tänäkesänä! / Pääosin kesä tulee kuitenkin kulumaan synnyinkaupungissani Turussa, ja haluankin vaan nauttia kaupungista ja omista lempipaikoistani siellä (olisikohan postaussarjan arvoinen idea?). Saimme onneksi kesäksi asunnon aivan keskustasta, joten tämä tulee olemaan erityisen helppo toteuttaa :) / Kuuvuoren portaita on kova ikävä! Ihan huippu porrastreenipaikka, jossa haluan käydä treenaamassa mahdollisimman usein.



Relax - ehdottomasti tavoite numero yksi johon tulen kesällä pyrkimään, vaikka kesätyö tuleekin todennäköisesti vaatimaan melko paljon aikaa ylitöitten merkeissä. / Osta aurinkolasit! Oon ollut oikeasti aina todella huono käyttämään aurinkolaseja ja revin ne aina pois päästäni viimeistään vartin kuluttua. Nyt oon kuitenkin alkanut pikkuhiljaa lämpeämään niille, ja tavoitteena olisikin löytää jotkin upeat yksilöt kesäksi... Toiveissa olisi mahdollisesti kuvan kaltaiset mutta sirommat, värinä kulta tai ruusukulta. Oon mielestäni jossain tällaisia nähnytkin, joten jos teillä lukijoilla on vinkata mistä vastaavat voisin löytää, otan tiedon ilomielin vastaan! / Vaikka kesässä rakastan about kaikkea, oma ehdoton suosikkini ikinä on meidän pohjoisessa asuvien etuoikeus: valoisat yöt <3 Se tunnelma on jotain ihan parasta, kun voit kävellä ympäri hiljentynyttä jokirantaa 5 aikaan yöllä ja on yhä valoisaa ja lämmintä!



Jokainen turkulainen on varmasti jo odottanut tätä kuvaa, nimittäin jokilaivat! Onhan ne nyt ihan must kesällä! Ihana fiilis on istua kannella kylmän juoman sekä hyvien ystävien kanssa ensin auringonpaisteessa, joka vaihtuu pikkuhiljaa viilenevään iltaan <3 / Asia mitä koirat odottavat varmasti eniten jos osaisivat jotain odottaa, on tuttujen kavereitten näkeminen!  Muutamia menoja on jo kesälle sovittuna, ja toivottavasti päästään muutenkin nauttimaan ystävien jälleennäkemisestä ennen kuin suunnataan seuraavaksi vuodeksi Ranskaan :) Kuvassa Kadon pentue viimekesänä; kaikkein vasemmanpuoleisimpana äiti, sitten sisko, Kado, veli ja oikeanpuolimmaisimpana isä <3 Pentueen kolmas uros ei tuolloin päässyt kauempaa paikalle, joten sai kuvitteellisen paikkansa Kadon ja siskon välistä x)



Picnic rannalla tai puistossa myös ihan ehdoton juttu kesällä (all my foreigner friends; yes we can do that in Finland too:D)! Itse suosin ehkä hieman enemmän puistoa, tai rantaa jossa pääsee nurmelle ettei ruuat ole ihan hiekassa, mutta jokatapauksessa idea, jonka haluan toteuttaa! / Festarit! Ja turkulaisena ehdottomasti Ruisrock! Mutta hitto, sain tiedon, että mun tulee olla jälleen tämäkin kesä Ruissin aikaan töissä, kun tarvitaan superisti enemmän väkeä. No, ei voi mitään, pitää katsoa josko tulisi lähdettyä sitten johonkin muualle... En ole aiemmin edes ollut mikään kova festarikävijä, parit Ruissit takana, mutta viimekesänä RMJ:ssä ihastuin yhtäkkiä hommaan palavasti, kun näin niin monta omaa suosikkiartistia samalla reissulla. Saman kokemuksen haluaisin siis mielelläni tänäkin kesänä! / Ja kuka nyt ei kesässä ruskettumista odottaisi? Tosin itse meinasin sen tänäkin vuonna hankkia purkista, sillä mulle on viimevuosien aikana iskenyt jotenkin todella auringonottokammo! Vaikka rusketun melko helposti enkä oikeastaan pala, niin oon alkanut miettimään kovasti pitemmällä tähätäimellä ja haluan ehdottomasti hoitaa ihoani ja ehkäistä mm. sen vanhentumista jo näin hyvissä ajoin. En tietenkään lähde aurinkoa välttelemäänkään, mutta minua tuskin tullaan näkemään makaamasta auringossa päivästä toiseen.

Sellaisia ajatuksia mulla siis kesälle, lisäksi aion tietysti nähdä paljon rakkaita ystäviä sekä sukulaisia ja juhlia ainakin isäni 50-vuotisjuhlia elokuussa. Ranskaa varten pitää myös hankkia kaikkia kivoja kesävaatteita, sillä lähdemme näillänäkymin elokuun puolenvälin jälkeen, ja Marseillessa on varmasti vielä ainakin seuraavan kuukauden ajan todella lämmintä! Ja Suomessa syödä, syödä ja vielä kerran syödä (hyvästi dieetti...) :D Mulla on niin ikävä kaikkia suomiruokia, että pitää kiskoa kesällä sitten sekä tämän kuluneen että tulevankin vuoden edestä muunmuassa uusia perunoita, Forssan perunasalaattia ja lakritsia! Oi että!

Löytyykö teiltä lukijoilta samanlaisia juttuja listaltanne? Jos olette tehneet aiheesta postauksen, jättäkää linkkiä kommentteihin, niin pääsen lukemaan myös teidän to do -juttujanne :)

7 comments:

  1. Tosi kiva blogi ja saitkin musta uuden lukijan! ;)

    http://newdaysaara.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi miten kiva kuulla, kiitos paljon! :)

      Delete
  2. Ihania suunitelmia ja extra ihania kuvia! Itse aion myös relata, koska en oo saanut kun vain yhden kesätyön joka kestää vain viikon..

    Http://mmarmoritaivas.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Sehän kesässä onkin parasta, että voi vaan rentoutua! Mua hieman nuo tulevat työmäärät kyllä hirvittää, mutta saampahan sitten kunnolla rahaa mukaan Ranskaan!

      Delete
  3. Anonymous12/5/17 23:45

    Kannattaa todellakin varautua kesäkeleihin Marseilleen saapuessa, täällä on elo-syyskuussa vielä täysin kesäkelit ja kunnon helteet:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näin olen ymmärtänytkin, ihanaa! Ei sitten edes harmita, jos Suomessa ei ole niin lämmintä, kun pääsee aloittamaan loman vasta muuttaessa :)

      Delete
  4. Oii, superkivoja juttui! <3

    ReplyDelete