2017/05/25

LUONNONHARJA HIUKSILLE

Olenkin jo muutamaan otteeseen ehtinyt täällä bloginkin puolella valitella hiusteni nykyistä, erittäin huonoa kuntoa, kuten esimerkiksi tässä postauksessa. Täytyy tunnustaa, että kovinkaan merkittävää muutosta ei ole tuon postauksen kirjoituksesta tapahtunut, mutta pyrin toteuttamaan niistä tuotteista ja keinoista vielä ihan oman postauksensa myöhemmin. Nyt kuitenkin oli aika siirtyä seuraavaan vaihtoehtoon, joka on myös kummitellut mielessäni jo jonkin aikaa, nimittäin hiusharjan vaihto. Viimeaikoina olen lukenut useita kommentteja ja postauksia siitä, kuinka ihmiset ovat huomanneet tuon suositun Tangle Teezerin käyttöönoton jälkeen hiustensa ohentuneen todella huomattavasti. Myös tuo samainen ihmeharja on löytynyt omasta kylpyhuoneestani jo useamman vuoden ajan, ja kun lähdin pohtimaan, koska tarkalleenottaen huomasin hiusteni kunnon huononemisen, tajusin tämän alkaneen suunnilleen muutama kuukausi tuon harjan käyttöönoton jälkeen.

On totta, että mikään harja ennen tuota ei ole hiuksiani samaan tapaan selvittänyt ja minäkin olen useasti miettinyt, kuinka olen koskaan edes pärjännyt ennen TT'n omistamista. Pikkuhiljaa olen kuitenkin alkanut arvostamaan enemmän toisia ominaisuuksia harjaltani, ja luettuani muutaman blogitekstin aiheesta vakuutuin lopullisesti tämän muutoksen tarpeellisuudesta. Lueskelin myös paljon muita keskusteluja aiheesta ja päädyin metsästämään luonnonmateriaaleista valmistettua harjaa, jonka luvataan olevan paljon hellävaraisempi hiuksille. Ehdin kokeilla tätä jo hieman ja omasta mielestäni pelkästään hetken harjaamisen jälkeen oli hiuksissa aivan erilainen kiilto mitä aiemmin! Katsotaan, millaisilla fiiliksillä olen hieman kauemmin tätä testattuani :)

Oma harjani on PARSA Beauty -merkkinen, josta en ollut kuullut aiemmin, vaan nappasin harjan testiin kaupassa valikoimaa selatessani. Senverran ehdin tutkia yrityksen englanninkielisiä nettisivuja, että huomasin heidän mainostavan itseään muunmuassa ekologisena sekä vegaanisia arvoja noudattavana yrityksenä. Vasta äsken kuitenkin nettisivuihin hieman tarkemmin tutustuessani huomasin kääntäjän avulla heidän saksankielisillä sivuillaan maininnan, että tämän kyseisen harjani harjakset ovat peräisin villisiasta. Ajatus hieman harmittaa ja inhottaa, mutta ostos on jo tehty, joten tuskin tätä tulen nyt roskiinkaan heittämään tämän havahtumisen myötä. Ensikerralla on sitten vaan oltava tarkempi :)

Nyt siis vaan jälleen "aloituskuvia" ottamaan ja seuraamaan, tuoko tämä luonnonharjaan siirtyminen minkäänlaista muutosta hiuksilleni. Onko joku teistä lukijoista päätynyt jo aiemmin vastaavanlaiseen ratkaisuun ja luopunut tuosta hehkutetusta Tangle Teezerista hiusten kunnon hyväksi? Vai oletteko kenties niitä onnekkaita, jotka eivät ole huomanneet minkäänlaista hiusten tai latvojen ohenemista käytön aikana? Millaisia muita vinkkejä teiltä löytyy hiustenhoitoon; onko teillä jotain luottokikkoja joilla pidätte kutrinne kauniina, vai onko hiustenhoito jäänyt taka-alalle rutiineissanne? Jakakaa ihmeessä kokemuksenne :)

Nyt pitäisi aloittaa pakkaaminen, nimittäin viimeistä viikkoa viedään Tallinnassa ja muuttoautomme tulee jo lauantaina hakemaan kaikki tavaramme Suomen puolelle. Lauantaista ensiviikon torstaihin tulee siis pärjätä tavaramäärällä, jonka saa mahtumaan vain salikassiin, eli jos teiltä löytyy jotain hyviä pakkausvinkkejä, jakakaa nekin :D Katsotaan, mitä tästä tulee!

8 comments:

 1. Luonnonharjat on kyllä hyviä! Itellä on kanssa, harvemmilla piikeillä tosin. Joskus kokeilin nopeesti Tangle Teezeria ja ei hyvää päivää, mun hiuksille ei sopinu kyllä todellakaan :D Harjakset liian tiuhassa ja lisäs vaan sähkösyyttä... Mulla ei oikeen oo mitään erityisiä vinkkejä hiusten hoitamiseen, kun laiminlyön näitä aika rajusti. Sen tiedän, että hiusten rasvoittumisen alkamista voi vähän pitkittää harjaamalla vain latvat! Voi höh mikä kusettajayritys, toivottavasti possu-parka ei kärsinyt! (kuulostipa jotenki todella sarkastiselta)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo vähän kyllä harmistuin, kun tämän tiedon saamiseksi olisi tullut osata saksaa, mutta eipä sille jälkeenpäin mitään voi. Toivon nyt ainakin, että ovat tosissaan noitten tarkkojen eettisten ja ekologisten standardien kanssa.
   Ja minäkään en koskaan oikein edes ajatellut niinkään, sopiiko tuo harja juuri omille hiuksilleni, kun hullaannuin vaan takkujen selvitystehosta. Nyt kuitenkin hiusten kunto huonontunut niin paljon, että pakko ottaa huomioon tämäkin.

   Delete
 2. Itse oon tykännyt ihan normi-harjoista ja siitä tangle teeser mikä lie se virallinen nimi on. Jotenkin itsellä parhaiten auttanut rasvoittumiseen ja hiusten laatuun pesuvälin tarkastelu ja vähentänyt kokonaan hiusten lämmittämistä, kuumentamista, käsittelyä ja muiden tököttien käyttöä.

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse olen myös tässä nyt viimeisen vuoden aikana pyrkinyt jättämään kaiken käsittelyn, kuten värjäyksen ja suoristamisen pois ja myöskin vähentänyt noita pesuvälejä. Ennen tuli pestyä hiukset joka ikinen päivä, nyt pysyy ihan hyvänä vain kahdella pesulla viikossa :) Suoristanut olen hiuksia muutamaan otteeseen kun on ollut jotain isompaa tapahtumaa, mutta muuten jättänyt raudat kaappiin.
   Ja pahimpaan juurikasvukriisiin koin helpotuksena hoitavat ja vain sävyttävät Color Maskit, nykyään jo vanhat vaalennuksen jäljet ovat onneksi kasvaneet senverran pitkälle, että kehtaa kulkea ilman tuon sävytteenkin käyttöä. Pikkuhiljaa kohti hyväkuntoisempaa luonnollista fledaa :)

   Delete
 3. Mä oon pohtinut kanssa että pitäiskö vaihtaa! Mulla on kohtuu ohuet hiukset ollut aina, enkä sinäänsä oo huomannut ohenemista TT:n käytöstä mutta jotenkin mua vähän järkyttää se hiuksien määrä mitä TT:hen jää...:D että kai se sitten ohentaakin mun hiuksia kun en muistaisi että normiharjoihin jäisi noin paljoa. Oon tosiaan kyllä miettinyt luonnonharjan ostamista, mutta säilyttäisin silti TT:n varmaan pahempien takkujen selvittelyä varten :)

  Elli

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo mulla myös se hiustenlähdön määrä oli ihan käsittämätöntä, kunnolla jos harjas hiuksia läpi niin piti harja tyhjentää ainakin kerran siinä välissä D: Nyt muutaman päivän tätä harjaa käyttäneenä en oo kertaakaan tyhjännyt sitä eikä siinä ees näy juurikaan irtohiuksia; vaikuttaa tosin varmaan se, ettei se oikein pääse täysin läpikotaisin hiuksiin selvittämään. Itsekin tästä syystä säilytän vanhaa TT'tä, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole ollut tarvetta :) Tolla luonnonharjalla on myös todella miellyttävä harjata hiuksia!

   Delete
 4. Mua TT:ssä nyppii eniten se, että kyseinen harja lentää käsistä TODELLA helposti :-D Alakerran naapuri varmaan tykkää siitä ainaisesta kopsahtelusta, kun harjaan hiuksiani. En ole ennen tajunnut kiinnittää huomiota, että lähteekö sen kanssa hiuksia enemmän, mutta pitääkin tarkkailla jatkossa. Kiitti siis vinkistä! Luonnonharjan, vieläpä vegaanisen sellaisen, hankinta voisi kyllä olla aika paikallaan, varsinkin jos moinen olisi hellävaraisempi hiuksille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I feel you! :D Se lentää jatkuvasti kädestä!

   Delete