2017/11/01

MITÄ KAIPAAN SUOMESTA?

Ulkomailla asuttuja kuukausia on kertynyt nyt yhteensä reilu 14 ja ajoittain kotimaasta kaipaa muutakin kuin vain läheisiä ihmisiä sekä tuttua ja toimivaa systeemiä. Mieliteot vaihtelevat paljonkin, kaikki ei muistu mieleen silloin kun varsinainen "tilaus" pitäisi tutuille tehdä ja sitten on niitä asioita, jotka pyytää lisäämään pakettiin ihan vaan hetken mielijohteesta. Jokaista kategoriaa päätyi tämänkinkertaisiin pakettihini, joiden sisällöistä ajattelin listata tänne pientä katsausta :) Toinen paketti saapui Suomesta vanhemmiltani ja toinen täältä Etelä-Ranskasta löytämästäni Nordic Temptation -kaupasta. Pitää vielä erityisesti kehua jälkimmäistä upeasta asiakaspalvelusta, jota saa myös suomeksi! Minulla on ollut täällä postin kanssa melkoista vääntöä kun paketit eivät saavu vaikka kaikki kirjeet kyllä löytävät perille "vajaavaiseen osoitteeseeni", joten kun jälleen kerran posti meinasi lähettää pakettini takaisin kun eivät sitä muka voineet toimittaa, oli myös Nordic Tempationin väki heidän päässään erittäin aktiivisesti hoitamassa, että saan varmasti lähetykseni :)Olemme täällä muutaman toisen suomalaisen kanssa vakuuttaneet ulkomaalaisille, että suomalainen suklaa on maailman parasta. Siksipä pyysinkin vanhempiani tällä kertaa postittamaan useampaa erilaista levyä Fazerin suklaata, jotta voimme pitää kavereille maistajaiset :) Toffifeen ja joulukalenterin sain erittäin mieluisana yllätyksenä, nam! Lisäksi japanilaiset ristikot sekä Knorrin pastapussit ovat mulle ehdottomasti heikkous, joten niitä oli ihana löytää paketista, sekä tietysti todella odotettu seuraava osa Keplerin Joona Linna -sarjassa! Kyllä nyt kelpaa taas käpertyä sohvalle viltin ja teekupin kanssa ahmimaan hyvää kirjaa:) Lisäksi mukana oli vielä muutama takki, syyskengät sekä kasvo- ja hiustuotteita jotka eivät mahtuneet matkalaukkuuni tänne tullessani.
Nordic Temptations -kaupasta puolestani tilasin enemmänkin perusjuttuja, etenkin purkka ja kaurahiutaleet olivat ykkösenä listallani sekä kardemumma puuroa varten <3 Hernekeitto ja punasalaatti olivat mielitekohankintoja, mutta taidan tilata lisää ainakin punasalaattia kun laitan tässä muutaman päivän sisällä uuden tilauksen menemään - viimeksi heiltä oli nimittäin loppunut ruisleipä, jota pitää ehdottomasti saada!

Mitkä ovat sellaisia suomalaisia juttuja, joita te lukijat pidätte erityisen tärkeinä ja joita kaipaisitte muualla ollessanne? Osuiko yhtään samanlaisia hankintoja, joita olisi ehkä päätynyt teidänkin tilauslistoillenne? :)

14 comments:

 1. Fazerin suklaa on vaan niin parasta! :D Vaikka aina reissussa ostankin ja maistelen myös ulkomaisia suklaita. On nekin hyviä muttei voita Fazeria. Kiva kun oot saanut tuttuja tuotteita sinne :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ehdottomasti! Enkä varmasti suostu uskomaan, että kyse olisi vain tottumuksesta, vaan se ON ehdottomasti maailman parasta suklaata :D

   Delete
 2. Tuntuu niin perus-suomalaiselta, kun aina pitempiä aikoja ulkomailla ollessaan alkaa kaipaamaan ruisleipää ja Fazerin suklaata, vaikka Suomessa ollessaan niitä ei tule pahemmin syötyä :D. Tulee aina silloin tällöin selailtua sun blogia, mutta multa on mennyt kokonaan ohi tää, että oot muuttanut Ranskaan ilmeisesti opiskelemaan? Toivottavasti saadaan lukea lisää sun opiskelukuvioista ja siitä minkälaista se siellä on, kunhan kotiudut.

  Written by Neea

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niimpä, ja vaikka kuinka kuvittelee ettei olisi mitenkään riippuvainen Suomesta, niin silti sitä vaan alkaa kaipaamaan mitä ihmeellisempiä asioita :) Joo mä tulin tänne Marseilleen vaihtoon täksi toiseksi yliopistovuodeksi! Kesä meni niin älyttömässä hujauksessa etten ehtinyt kirjoittamaan juuri lainkaan, joten yhtäkkiä sitten vaan olinkin täällä hahah

   Delete
 3. Itse kaipaisin ehdottomasti ruisleipää, toffifeetä ja jenkki-purkkaa! Hauska postaus. :)

  www.nooraemilia.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne ovat kyllä omallakin listalla todella korkealla! Etenkin yllätyin aivan älyttömästi, miten täällä Ranskassa ei ihan oikeasti saa kunnollista purkkaa oikein mistään! Muhun ei ainakaan uppoa mitkään ällömakeat sokeripurkat, ja kaikki ovat täällä myös lähinnä pienissä pötköissä ja muutenkin paljon pienempinä palasina mitä Jenkin purkat! Oma suosikkini tosiaan on Jenkin vihreä spearmint -purkka, mutta tuolla kaupassa ei ollut kuin tätä perinteistä sinistä.

   Delete
 4. Vautsi, kun sulla on mielenkiintoisia postauksia! Supermielenkiintoista, että asut ulkomailla. Lisäksi kirjoitat todella selkeästi ja hyvin! :-)

  https://adaemmimaaria.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 5. Ei oo Fazerin suklaata voittanutta 8) Kiva postaus!

  https://reetttaeveliina.blogspot.com/

  ReplyDelete
 6. Ruisleipä olisi ihan ehdoton! Ilman purkkaakin voisi olla hankala elää. Japanilaiset ristikot on kyllä myös mun heikkois :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi vitsi miten kiva kuulla, että joku muukin niistä tykkää! Mä olen ollut ihan addiktoitunut jostain teiniajoista lähtien, mutten ole törmännyt yhteenkään toiseen :) Näitä on kiva tehdä esim. samalla kun katsoo Netflixiä.

   Delete
 7. Suklaata ja salmiakkia on tullut eniten mieli ulkomailla ollessa. Tai oikeastaan ylipäätään karkkia! Suomen karkkihyllyt ovat ihan ylivoimaiset muihin maihin nähden.

  https://kristiinaino.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan ehdottomasti! Mulla on ollut nyt viikon aivan jäätävä irtokarkkihimo :D Siinä vois olla ideaa viennin voimistamiseen, ei varmasti jäisi kysynnästä kiinni...

   Delete