2017/03/13

INTERNATIONAL WOMEN'S DAY


Yritin ensin aloittaa eilistä naistenpäivää koskevaa postaustani sanoilla ”minä naisena”, mutta en keksinyt yhtään miten olisin lausetta jatkanut. En osannut yhdistää olemustani tai mitään tekemisiäni suoraan siihen että olen nainen tai myöskään olla ylpeä saavutuksistani sillä saattelulla, että olen naisenakin pystynyt tähän. Hetken tuskailtuani tajusin kuitenkin, että nimenomaa tämä kertoo jo hyvin paljon maailmasta ja etenkin valtiosta jossa olen saanut kasvaa syntymästäni asti täysin tasavertaisena ihmisenä kenen tahansa toisen ihmisen kanssa. Niin älyttömän itsestäänselvä asia minulle, mutta ei läheskään vielä kaikille.

Pyrin yleensä olemaan korostamatta ihmisten eroavaisuuksia ja klassisesti suhtautumaan jokaiseen yksilönä huolimatta sukupuolesta ja tästä syystä pidin naistenpäivääkin alunperin hieman turhana juhlapäivänä. Lähtökohtaisestihan ideaalitilanne olisi, jos muistaisimme jokainen huomioida meille tärkeitä henkilöitä sen jokapäiväisen arjenkin keskellä ja arvostaa jokaista elämäämme kuuluvaa ihmistä.

Vaikka meillä tilanne on jo superisti parempi kuin joissain toisissa valtioissa, löytyy epäkohtia joka paikasta eikä niitä varmasti saada koskaan täysin muutettua. Yritän kuitenkin päivittäin omalla käytökselläni panostaa levittämään suvaitsevaisuutta sekä tasa-arvoa ja henkilökohtaisesti pidän kaikkein viehättävimpinä ihmisinä sellaisia, jotka ovat tarpeeksi itsevarmoja myös kohottamaan muita heikommassa asemassa olevia sen sijaan, että korostaisivat omaa ylivoimaisuuttaan. Kun jokainen meistä keskittyy tekemään ympärillään oleville ihmisille päivittäin arvostetun olon ollaan jo todella vahvoilla :)

No comments:

Post a Comment