2017/03/30

STYLE THROW BACK

OSA 1: VUOSI 2014
 
Olen jo jonkin aikaa suunnitellut toteuttavani postaussarjan, jossa kävisin läpi menneitten vuosien tyylejäni ja kuinka makuni on muuttunut vuosien varrella, ja nyt vihdoin pääsin toteuttamaan sitä! Ostin tämän läppärini vuonna 2014 hieman ennen omilleenmuuttoa huhtikuussa, joten sen vanhempia kuvia ei ole juuri nyt saatavilla. Eiköhän kuitenkin tämäkin ole tarpeeksi ainakin näin alkuun, joten aloitetaan näistä!
Vuonna 2014 valmistuin ylioppilaaksi ja täytin keväällä 19 vuotta. Tuolta samaiselta vuodelta minulla on muuten myös selvästi eniten kuvia, joista yritin nyt karsia sellaisia asukuvia, jotka eivät liikaa muistuttaisi toisiaan. Huomioikaa kuvien laadussa niitten ikä ja melko alkutkeijöissään tuolloin olleet kuvaustaidot :DYritin asettaa kuvia nyt jonkinlaiseen aikajärjestykseen, joten aloitetaan vuoden 2014 alkukeväästä.

1. Klassikko valkoinen neule, tuon ajan ehdottomasti suosikkihousut sekä limenvihreät korot. Pukisinko kyseisen yhdistelmän vielä ylleni? Melko varmasti kyllä! Jo tuolloin se oma tyyli oli aika vahvasti alkamassa muodostua ja käytin paljon yksinkertaisia ja selkeitä vaatekappaleita, jotka valitsisin päälleni yhä.
2. Tästä asukokonaisuudesta minulla roikkuu yhä kaapissani harmaa bleiseri, musta niittilaukku sekä karvakaulus. Hyvin yksinkertainen asu johon luotan nykyäänkin.
3. Sekä hame että paita löytyvät yhä kaapistani ja rakastan tätä hametta yhä yli kaiken! Etenkin kesäisin se on ihanan pirteä mutta silti raikas, ja tämä tulee varmasti vilahtamaan myös tulevissa postauksissa :) Pukisin tämän asun yhä ylleni oikeastaan mitään muuttamatta!
4. Pastelliset nahkatakit ovat kuulemma tämän kevään hittijuttu, harmi että menin lahjoittamaan oman ihanani jonkin aikaa sitten pois. Aivan upea, mutta ei ehkä loppujenlopuksi istunut niin hyvin itselleni.1. Ensimmäinen, vaatekaupan penkillä otettu kuva on päivätty syntymäpäivälleni kolmen vuoden takaa ja olimme muistaakseni matkalla ravintolaan syömään. Pukisin yhä tämän kokonaisuuden ylleni ja tuo neuletakki kaapistani löytyykin, tosin jo hieman siinä kunnossa, että kohta taitaa olla aika luopua siitä... Se on hankittu nimittäin muistaakseni ollessani yläasteella, jonka päätin vuonna 2011, eli ikää alkaa jo olla reippaasti. Silti se on yhä suuri rakkauteni!
2. Tällä asulla kävin katsomassa ensimmäistä omaa asuntoani jonka sitten saimme! Sekä raitaneule että kaulahuivi ovat yhä kovassa käytössä ja lähes viikoittain päällä :)
3. Jos nyt puhun rehellisesti, niin lähestulkoon vihaan shortseja ja käytän paljon mieluummin hameita kesäisin. Kuitenkin joskus harvoin minut saattaa bongata nekin jalassa, ja tästä kokonaisuudesta sekä shortsit että paita löytyvät yhä kaapistani.
4. En ole muuten kovasti tullut eteenpäin poseerauksissani tähän päivään mennessä :D Täsmä asu taisi olla siskoltani lainassa kenkiä lukuunottamatta, jotka ovat ainoat jotka minulta vielä löytyy, tosin ovat kyllä jo pian aikansa eläneet.1. Kesä 2014 oli muistaakseni melko viileä ja usein liikuinkin vähintään pitkissä housuissa, usein myös villatakissa kolmannen kuvan mukaisesti. Ginatricotin vaaleat revityt farkut ovat näyttäneet olleen ehdottomat suosikit tuolloin, sillä ne toistuivat hyvin monissa asuissa. Kerrostettu toppi sekä valkoisena että seuraavassa kuvassa täysin sama mutta Navy -värisenä ovat yhä edelleen yksiä lempipaitojani :)
2. Toisinaan tarkeni ulos jopa hameella, joka minulta yhä löytyy, mutta päätyi viimeviikonloppuna karsinnan tuloksena kirpputoripinoon lyhykäisyytensä vuoksi. Enää tuskin siis näin minimaalista alaosaa itselleni pukisin, mutta siitä huolimatta tämä kuva on yhä yksi suosikkiasukuvistani kautta aikojen!
3. Siniset farkut ja valkoinen t-paita; mikä klassikko! Harteilla vielä hieman ohuempi villatakki ja jalassa ballerinat, niin kesätyylini oli taattu.
4. Olen muuten yllättynyt, miten vähän raitavaatteita kuvissa vilahtaa! Olen nimittäin jo lähes yleinen vitsi läheisteni keskuudessa mitä tulee raidallisiin vaatteisiin; New Yorkistakin tästä vuoden päästä joka ikinen ostamani vaate oli raidallinen :D No, mikäs siinä, omasta mielestä niin ajaton ja helppo tapa piristää muuten turhan yksinkertaista asua. Tämä mekko/paita löytyy yhä kaapistani, mutta toimittaa lähinnä kotivaatteen virkaa.1. Loppuvuosi 2014 kun Nova oli juuri kotiutunut meille elämäni ensimmäiseksi aivan omaksi koiraksi <3 Sekä huivi, takki että laukku löytyvät minulta yhä ja pukisin mielelläni samaisen asun uudestaan.
2. Kupittaankotimme suuri parveke sai toimia usein asukuvausstudiona valoisuutensa ansiosta. Housuja lukuunottamatta kaikki kuvassa päälläolevat löytyvät minulta yhä, tosin kengät lensivät viimeviikolla roskiin kun mulla tuli vihdoin jalka pohjista läpi :D Ei voi ainakaan syyttää liian vähän käytetyiksi!
3. Kuvassa on itseasiassa "halloweenasuni" jonka jouduin inspiroimaan muutaman tunnin varoitusajalla oman vaatekaapin sisällöstä suunnittelemani asun mentyä vikaan. Halusin silti sisällyttää sen kollaasiin tuomaan hieman vaihtelua, ja vaikka hameesta mainitsinkin jo ylempänä, pidän asusta kokonaisuutena.
4. Viimeisen asun kaikki komponentit ovatkin tainneet jo esiintyä ylempänä yksittäin, mutta nyt sitten kokonaisuutena josta pidän erittäin paljon ja pukisin kysymättä päälleni yhä :)

Summauksena voisin todeta, että olin aika vahvoilla jäljillä jo vuonna 2014 omasta tyylistäni ja millaiseksi halusin sen kehittyvän; suurin osa vaatekappaleista löytyvät edelleen kaapistani ja ovat säännöllisessä käytössä. Tätä oli muuten erittäin hauska tehdä ja samalla muistella kolmen vuoden takaisia aikoja:) Millaisia ajatuksia tällainen postaus herättää, kiinnostaako teitä nähdä lisää vastaavia Style Throw Backeja?

2 comments:

 1. Ensimmäisen kuvakollaasin kolmas asu on todella ihana! Yksinkertaisen naisellinen, miellyttää omaa silmää. Myös kolmannen kollaasin neljäs asu on kiva, tykkään itsekin raitakuosista!
  http://meikkiarsenaali.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, kiitos paljon :) Raitakuosi on kyllä niin ihanan ajatonta ja lähestulkoon joka tilanteeseen sopivaa!

   Delete