2017/03/28

MATKAKUUME VAIVAA

Edes sinne Ranskaan asti ei olla vielä päästy, mutta täällä suunnitellaan silti jo kovasti mahdollista Aasian reissua! Onhan se ihan hyvä olla ajoissa, mutta onkohan tämä jopa mulle hieman liian aikaista; ajatuksissa olisi nimittäin näillä näkymin suunnata reissuun 2019 kesällä valmistumisen jälkeen :D Ajateltiin, että kun kouluhommat on saatu hoidettua kunnialla loppuun, olisi yhteinen reissu oikein ansaittu palkinto ennen eteenpäin siirtymistä. Aasia oli melko selvä valinta, sillä se on meille kummallekin monien muitten tapaan erittäin houkutteleva kohde ja joskus on päästävä sinne pitemmäksikin aikaa, jotta ehtii kiertää paikkoja oikein kunnolla.

Matkasuunnittelut ovat arvatenkin vasta erittäin alkutekijöissä, mutta tunnetusti aloitan kaiken aina satalasissa 'mulle kaikki heti nyt' -mentaliteetilla, joten tämänkin parissa olen kuluttanut nyt viimepäivinä selvästikin suurimman osan ajastani! Aiheesta innoissani tietoa etsiessäni olen huomannut, että kohteita jotka itseäni kiinnostaisivat taitaa olla turhan paljon yhdelle reissulle, joten karsimista on pakko harjoittaa melko rankalla kädellä - mutta miten ihmeessä? Todella suuri valinnanvaikeus ja dilemma kun kaikkialle kuitenkin haluaisi... Hoidin rankkauksen alustavasti niin, että merkkasin kartalle tähdin mielenkiintoisia kohteita ja kun olin saanut kaikki merkattua, katsoin yksinkertaisesti mitkä olivat maantieteellisesti lähimpänä toisiaan. Oheiseen karttaan sekä alle olenkin listannut nyt yhden mahdollisen reitin paikkoineen jotka eniten kiinnostaisivat. Otan enemmän kuin mielelläni vastaan kaikkia aiheeseen liittyviä vinkkejä ja kokemuksia :)

SINGAPOREKohde, joka sijaitsisi kätevästi kaikkein etelämpänä, joten täältä olisi helppo aloittaa koko reissu huolimatta siitä, mikä lopullinen reitti tuleekaan olemaan pohjoisemmassa. Singapore on aina jotenkin mystisesti vetänyt minua puoleensa ja haluan ehdottomasti päästä kokemaan tuon siisteydestäänkin kuuluisan valtion paikanpäällä itse! Lennot Singaporeen vaikuttavat kovin kohtuullisen hintaisilta, nopealla vilkaisulla esimerkiksi Finnair lentää sinne suoraan ja tämän hetken halvin yhdensuuntainen lento maksaa vain muutaman kympin yli 300€ hengeltä. Maahan matkustaessa ei myöskään tarvitse viisumia.

MALESIAMalesia menee Singaporen kanssa samaan mystisesti vetovoimaiseen kategoriaan ja oli ainakin itselleni reissun ehdottomin kohde, jossa haluan käydä! Pääkaupunki Kuala Lumpur on kuuleman mukaan henkeäsalpaava kaupunki, mutta itseäni ehkä houkuttavat tässä kohteessa kuitenkin shoppailumahdollisuudet :D Muutamien tuolla vierailleiden kokemuksia lueskeltuani olen nimittäin ymmärtänyt, että kaupungissa ei ole sinänsä mitään tekemistä pitemmäksi aikaa, joten ajatuksissa olisi viettää tuolla mahdollisesti 2-3 päivää ja jatkaa sitten eteenpäin kokemaan hieman autenttisempaa Malesiaa.Siskoni oli miehensä kanssa Aasiassa reissussa alkuvuodesta ja suositteli meille kovasti Malesiasta Langkawin  saarta. Hintatasoltaan paikka oli kuulemma edullinen ja tekemistä riitti jokaiselle päivälle, joten täällä olisi mahdollisesti tarkoitus viettää sitten hieman kauemmin, mahdollisesti jopa kokonainen viikko. Vuokra-autolla pääsee kuulemma kiertämään helposti saarta, eli nähtävää varmasti riittää rannalla lojumisenkin lisäksi!

THAIMAA


Thaimaa ei puolestaan ole oikein koskaan houkuttanut, sillä itse yritän parhaani mukaan vältellä pelkkiä turisteja täynnä olevia rantakohteita joissa koko viikon ohjelma koostuu rannalla lojumisesta ja suomibaarissa käymisestä :D Koh Lipen saari sijaitsee kuitenkin aivan Langkawin lähistöllä ja hieman kauempana perinteisistä Thaimaa -kohteista sekä saimme tästä paikasta niin älyttömiä hehkutuksia, että olisi itsekin kiva kokea edes kerran. Koh Lipea kutsutaan Thaimaan Malediiveksi ja siltä se kieltämättä kuvissakin näyttää! Paikalliset ovat kuulemma todella ystävällisiä ja ainakin siskolleni tämä oli kuulemma heidän reissunsa ehdottomasti parhain kohde, joten minäkin alan innostua ajatuksesta!Bangkok ei myöskään varsinaisesti vedä minua puoleensa vaikka monet kaupunkia upeaksi kehuvatkin, mutta tämä on silti reissun ykköskohde siksi, että minun on PAKKO päästä syömään keskimmäisen kuvan Gaggan -ravintolaan! Rakastuin kyseiseen ravintolaan heti katsottuani Netflixissä Chef' Table -ohjelman kyseisen jakson ja aion melkeimpä suunnitella koko reissumme tämän kokemuksen ympärille :D Ravintola tarjoilee Intialaista ruokaa ja on valittu vuonna 2015 koko Aasian parhaaksi ravintolaksi. Ravintolan perustaja ja pääkokki Gaggan Anand aikoo kuitenkin sulkea ravintolan vuonna 2020 ja siirtyä Thaimaasta eteenpäin Japaniin, joten reissumme osuu oikein sopivaan saumaan, jotta ehdimme kokea tämän.

KAMBODŽABangkokista matkan suunta on vielä hieman auki sillä oikeastaan joka ilmansuunnasta löytyisi kiinnostavia paikkoja, mutta kuten alussa jo todettu, kirjoitan tämän postauksen nyt vain yhden mahdollisen reitin mukaan. Tämä reitti jatkuisi siis Thaimaasta Kambodžan puolelle, jossa kohteina kiinnostaisivat luonnollisesti maan pääkaupunki Phnom Penh sekä pohjoisemmassa Siem Reab jossa sijatsee kuuluisa Angkorin temppelialue (postauksen alussa olevassa kartassa ainoastaan Phnom Penh). Kambodžasta olemme myös kuulleet paljon kehuja, vaikka se vielä hieman tuntemattomampi turisteille onkin, joten tämä olisi ehdottomasti mielenkiintoinen paikka vierailla :)

VIETNAMReissu päättyisi tätä reittiä matkatessa Vietnamiin, jossa ensimmäisenä kohteena olisi maan suurin kaupunki, entinen Saigon, Ho Chi Minh. Vietnam on kiinnostanut minua kohteena jo hyvin kauan, joten kovin mielelläni matkaisin täälläkin paikkoja kokien. Ainoa hieman negatiivinen puoli on se, että pitkän maan välimatkat ovat melko suuria etenkin Ho Chi Minhin ja maan pääkaupungin Hanoin välillä, mutta ilmeisesti maan sisäinen lentoliikenne on melko toimivaa ja lentäen kaupunkia pääsee vaihtamaan alle 100€ noin kahdessa tunnissa, kun junalla matka kestäisi joidenkin lähteiden mukaan yli 30tuntia! Lentämistä kohteitten välillä olemme muutenkin miettineet, sillä vaikka siinä ehkä meneekin osa reppureissauksen ideaa hukkaan, haluamme tosiaankin kokea mahdollisimman paljon ja se ei onnistu, jos käytämme eniten aikaa matkustamiseen.


Etelä-Vietnamista haluamme siis ehdottomasti jatkaa vielä myös pohjoiseen ennen reissumme päättymistä, sillä lähellä pääkaupunkia sijaitsee kohde, josta olen aivan huumaantunut ainakin kuvien perusteella; nimittäin Halonginlahti! Useita matkablogeja kahlattuani tämä toistui monessa ja ei ihmekään, niin upealta paikalta se kaikenkaikkiaan vaikuttaa! Rankan reissaamisen jälkeen olisikin siis aivan ihanaa päättää matka vielä rannalla rentoutuen ja veneretkillä seikkaillen ennen kotiinpaluuta :)

Tällaisia ajatuksia siis tiistai-iltaan! Tämän reitin kohteet siis vielä yhteen summattuna olisivat Singapore - Kuala Lumpur - Langkawi - Koh Lipe - Bangkok - Siem Reab - Phnom Penh - Ho Chi Minh - Hanoi - Halong Bay. Yhteensä 10 pysähdystä siis, mahtaako tämä olla turhan paljon ahnehdittu yhteen kertaan? Emme ole vielä edes miettineet matkamme kestoa, mutta kyllä tällä reitillä saisi ainakin sen 2kuukautta olla, ettei tarvitsisi ihan kiireellä juosta paikkoja läpi. Kohteissa Singapore, Kuala Lumpur ja Bangkok olisi ainakin tarkoitus viipyä vain muutamien päivien ajan, mahdollisesti yhteensä muutaman viikon jos matkapäivät lasketaan tuohon mukaan. Langkawilla, Koh Lipella ja Halonginlahdella puolestaan olisi mukava viipyä suunnilleen viikko per kohde, joten yhteensä näiden kaikkien kiertäminen veisi aikaa suunnilleen 5-6 viikkoa. Näiden jälkeen kohteita olisi jäljellä vielä Kambodžan sekä Vietnamin kaupungit, yhteensä siis neljä, eli saa nähdä mahtaisikohan tuo 2kuukautta riittää vai pitäisikö sitä vielä pidentää muutamalla viikolla... No, onneksi tässä on aikaa miettiä!

Pohjoisemmassa minua kiinnostaisi aivan älyttömästi etenkin Myanmar useine kaupunkeineen ja Thaimaan Chiang Mai sekä Chiang Rain Valkoinen temppeli. Ehkä kuitenkin nämä olisi hyvä jättää omaksi reissukseen ja samalla ottaa vielä mukaan esim. Laos... Millaisia mietteitä? Postauksesta tuli nyt super pitkä, mutta kertokaa ihmeessä jos jaksoitte lukea ja etenkin jos teillä on omakohtaisia kokemuksia ja vinkkejä reppureissaamisesta Aasiassa! :)

8 comments:

 1. Itse on ole käynyt yhdessäkään paikassa, mutta kivoilta matkakohteilta vaikuttaa :) Tää oli kokonaisuudessaan kiva postaus!

  Http://mmarmoritaivas.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 2. Hyvä postaus! Moni tuttu on noita seutuja kiertänyt perheen tai kavereiden kanssa tai jopa yksin. Miesystäväni kävi vuosi sitten tähän aikaan Kuala Lumpurissa matkalla. Hän ei oikein tykännyt alkoholin hinnoista, mutta sain edulliset tuliaiset Guess liikkeestä alennettuun hintaan. Ei työmatkalla pääse ihailemaan samalla tavalla luontoa tai kulttuuria. Suunittelu on hyvää, sillä saat tietää enemmän kohteestasi ja voit miettiä onko tämä se alue johon haluaa matkarahat laittaa. Nuo aluee ton jo todella kehittyneitä turisteja varten, jonka vuoksi itseäni kiinostas nykyään eniten matkustus Kiinaan, Mongoliaan sekä harvemmin asutulle Venäjän alueelle. Matkapostauksiin löytyy kiinnostusta ja eri kulttuurien jopa koulutyyppiset esitelmät ovat mielenkiintoista luettavaa blogeissa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon ja kiva kuulla, että on ollut mieluinen postaus :) Itseänikin kiinnostaa myös hurjasti nuo luettelmasi ja lisäksi muunmuassa samoilla suunnilla vielä Intia, Bangladesh, Nepal ja Bhutan, mutta nuo kaikki olisivat puolestaan sopivasti omassa rykelmässään mahdollista omaa reissuaan odottamassa! Kiinan voisi ottaa myös mahdollisesti mukaan sitten Myanmar - Thaimaa - Laos -ajatukseen, mutta ehkä en nyt vielä kuitenkaan niin pitkälle ajattele :D Haluan ehdottomasti kiertää maailmaa ja elämänaikaisena tavoitteena olisi vierailla maailman kaikissa maissa, joten sitä toteuttamaan hahah!

   Delete
 3. Upeita kohteita varmasti kaikki! Itse en ole kuitenkaan käynyt yhdessäkään, joten omakohtaisia kokemuksia ei ole!

  Tosi kiva postaus :-)

  http://mylifeassuski.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 4. Anonymous1/4/17 22:30

  Uu! Wau! Itse menossa Indoneesiaan kesällä, mutta noi kohteen myös "must go to" listalla :)
  Kiva postaus!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kuulostaa ihanalta, sekin kiinnostaa ehdottomasti!
   Kiva kuulla :)

   Delete