2017/03/31

HUHTIKUUSSA AION...

Jälleen kolkuttaa uusi kuukausi ovella ja hyvin vahvasti kausien ja 'uusien alkujen' mukaan elävänä, olipa kyse sitten kokonaan uudesta vuodesta tai vain uudesta viikosta tai jopa päivästä, halusin ehdottomasti summata ajatuksiani näin huhtikuun kynnyksellä millaisia tavoitteita minulla on tulevalle kuukaudelle :) Mitään kovin mullistavaa ei ole suunnitelmissa, mutta muutama hieman isompi eventti ajoittuu tähän vuodenaikaan joista olen aina yhtä innoissani.1. Pakollisista hommista tavoitelistallani ykkösenä on edelleen tuo kaikkien tavaroitten järjestely. Saamme alkukuusta vieraita Suomesta, joiden mukana saan toivottavasti vihdoin oman Konmari -kirjani! Ilmiönä olen onnistunut välttelemään tätä ilmeisesti melko tehokkaasti, sillä tuo käsite metodeineen oli minulle vielä täysin tuntematon ja tunnustan jopa luulleeni tätä nimeä kantavaa Facebook -ryhmää ehdotuksissani joksikin käsityöryhmäksi :D Nyt olen kuitenkin hurahtanut koko ajatukseen ilman, että olen vielä koko kirjaa edes lukenut, joten odotan tätä aivan superisti josko se toisi suurta helpotusta muuttopakkaamiseen.
2. Se kuukauden tärkein eventti jota odotan edelleen kuin pieni lapsi on tietysti oma syntymäpäivä! Eihän siinä enää ole ehkä sellaista hohtoa kuin lapsuudessa, mutta kyllähän se silti on aina itselleen erittäin tärkeä päivä ja saa aina pohtimaan kovasti mitä onkaan tullut siihen asti tehtyä ja mitä haluaa tulevaisuudelta. Kohta 22-vuotias!
3. Tästä kohdasta mainitsinkin jo melko kattavasti tässä postauksessa, mutta tein siis vuoden alussa itselleni lupauksen/tavoitteen, että luen vuodessa vähintään yhden kirjan per kuukausi! Rakastan lukemista yli kaiken ja nuorempana ahminkin kirjoja melkoista tahtia, mutta viimevuosina se on valitettavan paljon jäänyt. Nyt olen kuitenkin pysynyt tahdissani ja ainakin yhden kirjavinkkauksen sainkin tuohon aiempaan postaukseen. Nyt kuitenkin vinkkasin äidilleni, josko hän löytäisi tämän Keplerin ensimmäisen kirjan samalla kun käy noutamassa tuon ykköskohdan Konmari -kirjan, niin voisi laittaa samalla myös sen vieraitten mukana tänne Tallinnaan!
4. Vaikka olen melko laiska tekemään ruokaa ja usein syön hyvin yksinkertaisia ja opiskelijabudjetilla toteutettuja annoksia, uskallan silti sanoa olevani hyvä, oikeastaan todella hyvä, kokki ja rakastan kahlata erilaisia ruokablogeja ja -kirjoja uusien reseptien toivossa. Ehdoton suosikkini on kohtuullisen uusi löytö Viimeistä Murua Myöten -blogi, jonka reseptillä tein muunmuassa tämän postauksen nyhtökaura-nuudelisalaatin. Huhtikuussa haluan olla aktiivisempi ja kokeilla rohkeasti rajojani ruuanlaitossa. Mahdollisesti joka viikonloppu joku uusi kokeilu? Katsotaan miten käy, mutta minulla on jo ainakin muutama herkullisen kuuloinen resepti kokeilulistallani, joiden kanssa lupaan palata!1. Rakastan lenkkeilyä ja aktivoidun siinä aina erityisesti kevään koittaessa. Huhtikuulta toivon paljon aurinkoisia ja hyviä ilmoja, jotta pääsen nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta :) Olen myös ollut Fitfarmilla mukana nyt kokonaisen vuoden, mutta ajattelin seuraavaksi kokeilla jo tutuksi tulleen Bikini Challenge -valmennuksen sijaan heidän RUN -valmennustaan, sillä olen ollut aina tällainen hyvänpäivänlenkkeilijä ilman sen kummempaa suunnitelmaa, vaikka olenkin aina salaa haaveillut hieman pitemmistäkin matkoista. Jospa tuon myötä saisin selkeästi rakennetun ja aikataulutetun ohjelman ja pääsisin hieman lähemmäs tavoitettani puolimaratoonista.
2. Tämä lainaus osui silmiini aivan sattumalta ja halusin ehdottomasti sisällyttää sen tähän kollaasiin. Tällä en meinaa niinkään mitään urheilullisia tavoitteita, vaan ensisijaisesti koulutöitä ja niihin panostamista. En ole koskaan oikein panostanut opiskeluun, peruskoulu ja lukio on menty aikalailla lukematta läpi juuri ennen koetta sivut nopeasti 'hauki on kala' -periaatteella paniikkiläpikäymällä, mutta nyt kun opiskelen alaa joka itseäni oikeasti kiinnostaa, olen huomannut todella suuren muutoksen opiskelumotivaatiossani! Syksy oli vielä hieman yliopiston tahtiin ja käytäntöihin totuttelemista ja muutama loppuarvosana jäikin harmittamaan vaikka keskiarvoni sainkin yltämään lähes 4, joten nyt kun tiedän minkä verran työtä minun on tehtävä jotta pysyn kärryillä, on kevät tuntunut huomattavasti helpommalta vaikka tehtävää on enemmän. Huippufiilis :)
3. Vedenjuonti on mulla aina tavoitteena, sillä sitä ei voi koskaan painottaa tarpeeksi! Etenkin itselleni on supertärkeää pitää nesteet kierrossa, joten pyrin juomaan päivässä ihan vähintään 2litraa puhdasta vettä. Lisäksi rakastan valkoista teetä yli kaiken (kuten on varmasti monesta puhelinräpsystä käynyt jo ilmi), joten sitä tulee juotua lisäksi vähintään 2-3 kupillista päivässä.
4. Tämän listauksen aivan ensimmäisen tehtävän, vaatekaapin läpikäymisen kanssa olin supertehokas ja hoidin sen pois alta jo viikko sitten lauantaina! Kirpputoripinoon päätyi vino pino todella kivoja ja hyväkuntoisia vaatteita, jotka on kuitenkin pakko karsia näin muuton alla. Nyt huhtikuussa olisikin vuorossa seuraava etappi hommassa, eli postissa selvittäminen, paljonko paketin lähettäminen täältä Suomeen tulisi kustantamaan, jotta osaan hahmottaa onko niitä järkeä yrittää myydä netissä. Jos näyttää siltä, niin myös myytävien tuotteitten kuvaus ja julkaiseminen. Mahtaisiko teitä kiinnostaa mahdollinen blogikirppis?

Sellaisia ajatuksia kuun vaihtumisesta, onko teillä tapana asettaa itsellenne erilaisia välietappeja ja -tavoitteita arjessanne? Mahtaako jokin suunnittelemistani tekemisistä löytyä myös sinun listaltasi? :)

4 comments:

 1. Tosi kiva tää postaus! :) Hienosti toteutettu!

  ReplyDelete
 2. Tosi kivoja juttuja! Itse juuri viime viikolla aloitin kevään lenkkeilyt, ja vitsi miten hyvä fiilis siitä tulee <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Joo ne on ehdottomasti parasta keväässä :)

   Delete