2017/04/03

KOTIBURGERIT FETA-KIKHERNEPIHVEILLÄ

Huhtikuu on alkanut melko ruokapainotteisesti, mutta menkööt! Saatiin nimittäin eilen illalla melko extempore -idea tehdä pitkästä aikaa burgereita kotona ja lopputuloksesta tuli niin älyttömän herkullinen, että koen jopa velvollisuudekseni jakaa tämän teille :) Vaikka monelle etenkin burgereihin kuuluu liha, niin ehdottomasti suosittelen ja haastan kokeilemaan näitä edes kerran, sillä vaikka puhun nyt törkeästi omista kokkailuistani, jää paljosta paitsi jos ei tätä makuyhdistelmää tule kokemaan! Burgerit eivät ole täysin vegaanisia, sillä päädyimme tällä kertaa laittamaan pihveihin fetaa ja sitomaan massaa hieman kananmunalla, mutta pienillä korjauksilla on tämäkin helposti muunnettavissa :)
Kuvat jäivät tänään valitettavasti hieman heikoiksi, sillä kello oli jo lähemmäs 8 illalla näitten valmistuttua ja valo oli rajallista, mutta eiköhän pääpointti näistäkin välity.

Pihvin raaka-aineet:

  • 200g kikherneitä
  • 150g fetaa
  • 1 pieni sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • 2tl juustokuminaa
  • 1tl cayennepippuria
  • kuivattua chilia
  • pihvien "leivitykseen" Santa Marian Crispy Chicken -maustekuorrutetta

Avocadotahna:

  • 1 avocado
  • hieman sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Burgereihin:

  • pyöreitä ruisleipiä
  • ketsuppia
  • salaatinlehtiä
  • tomaattia
  • punasipulia

Valmistus:

Valmista ensin pihvit muussaamalla kikherneet ja feta mahdollisimman tasaiseksi massaksi. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, kananmunat sekä mausteet ja sekoita kunnolla. Muotoile massasta sopivankokoisia pihvejä ja halutessasi pihville rapean kuoren, pyörittele ne pussin ohjeen mukaan valmistetussa maustekuorrutuksessa tai leivitä perinteisesti korppujauhoilla. Paista pihvejä pannulla kunnes ne ovat saaneet pinnan johon olet tyytyväinen; tähän ei kovin kauaa mene, sillä ne eivät vaadi läpikotaisin kypsentämistä. Laita leivät paahtumaan ja sekoita sillä aikaa avocadotahnan ainekset sekaisin ja muussaa tasaiseksi. Lopuksi pese salaatti, viipaloi tomaatti sekä punasipuli ja kokoa burgeri haluamaasi järjestykseen! Itse laitoin pohjalle vielä ketsuppia, mutta taivaallisen makuinen avocadotahna sopi todella hyvin pihvien kanssa ja toi burgereihin tarpeeksi kosteutta jo itsessään. 

Burgerien lisukkeeksi voi halutessaan tehdä itse vaikka bataattiranskalaisia, jotka me kuitenkin skipattiin tällä kertaa. Laittakaahan taas kommenttia alle jos postaus kiinnosti ja aiotte kokeilla! :)

9 comments:

  1. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Ehdottomasti menee kokeiluun jossain vaiheessa - pakko tallentaa kirjanmerkkeihin että löytää sitten kun miettii näiden tekoa :)

    https://millattt.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  2. Vaikuttaa tosi hyviltä, rakastan falafelia ja teenkin sitä usein joten ois varmasti kokeilemisen arvoinen, etenkin kun melkeen kaikki aineet multa jo kaapista löytyykin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo mullekin tuli yllätyksenä, miten vähän aineita loppupeleissä piti ostaa vartavasten näitten tekoon, lähinnä feta ja tuoretäytteet burgereihin:) Suosittelen ehdottomasti!

      Delete
  3. näyttääpä hyvältä! pakko joskus kokeilla :)

    http://elmiiran.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  4. Mun mielestä sun blogi on kyllä tosi kiva kun teet kaikkea erilaista ja näitä ruokavinkkejä saa jokainen omaan arkeen täältä, vaihtelua on vaikea saada omaan ruokailutottumukseen ellei inspiroidu!

    ReplyDelete
  5. Blogisi vaikuttaa ERITTÄIN monipuoliselta ja mukavalta, ja sulla on myös kuvaustaidot kohdillaan, tykkään muutenkin sun kirjoitustyylistä!

    Ja postaukseen sanon että mukava postaus, ei tuu kyllä joka kerta ostettua noita aineksia mitä tossa on:)

    https://jasukuvaa.blogspot.fi/

    ReplyDelete