2017/04/08

TOFU-MANGO-CURRYKASTIKE

Vuoden tulokas ruokabloggaaja täällä hei! Tai sit ei, mutta mulla olisi jälleen reseptiä jakaa teille, mahtaisiko kelvata? Yksinkertaisilla ja nopeilla arkiruuilla jatketaan; tällä viikolla olen nimittäin päässyt vihdoin takaisin treenaamaan, en valitettavasti vieläkään crossfitin pariin, mutta edes kuntosalille treenaamaan muuta kroppaa. Aterioilta olen siis kaivannut helppoutta sekä ravitsevuutta, mutta en ole tällä hetkellä dieetillä, joten olen surutta käyttänyt annoksissani myös kastikkeita ynnämuita. Tässä ateriassa curry ei nyt valitettavasti ihan meinaa sitä autenttisinta versiota, vaan monelle suomalaiselle tuttua, valmiscurrykastiketta :D Antakaa mulle siis anteeksi, mutta mun alkoi tehdä tätä ihan hulluna yhtenä päivänä mieli kun muistelin lapsuuden lempiruokia, joten tällä kertaa siis näin.Raaka-aineet:

 • 1pkt Tofua
 • valmista currykastike -jauhetta ja maitoa johon sekoittaa se (itse käytin kauramaitoa)
 • makaroonia
 • Santa Marian indian tandoori -maustetta
 • Santa Marian mango curry -maustetta
 • seesamiöljyä

Valmistus:

Laita makaroonit kiehumaan ja paloittele tofu tasaisenkokoisiksi kuutioiksi. Kaada kulhoon loraus seesamiöljyä sekä oman maun mukaan kumpaakin maustetta ja sekoita hyvin. Kaada paloitellut tofukuutiot kulhoon ja kääntele niin kauan, että mausteseosta on tasaisesti kaikissa. Tämän jälkeen lisää tofut pannulle ja paista hyvin. Kun tofut ovat saavuttaneet toivotun pinnan, sekoita kulhossa currykastikkeen ainekset keskenään ja kaada pannulle. Anna koko tofu-curryseoksen vielä kiehua jonkinaikaa, kunnes kastike on tarpeeksi paksua ja valmista nautittavaksi! Sitten vaan makaroonit sekä kastikse sekaisin ja herkuttelemaan :)

Koko prosessiin taisi mennä kokonaisuudessaan vain noin 15min! Kuulostaako testaamisen arvoiselta?

8 comments:

 1. Täällä yksi tofurakastaja! Ostin juuri lidlistä savutofua, curry tuskin siihen sopii. Mutta ensi kerralla otan osviittaa tästä, currysta kun tykkään! ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla :) Itse pidän myös kovasti tofusta, joskin on hieman ikävä Suomea ja Jalotofua, nämä Tallinnan versiot eivät vedälle sille vertoja sitten millään!

   Delete
 2. Oi, tuo näyttää kyllä tosi herkulliselta! Uusia reseptejä on aina mukava löytää :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 3. Hyvältä vaikuttaa!

  https://mmarmoritaivas.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 4. Olen aina arastellut hieman tuota tofua, mutta voisin vaikka tämän reseptin ansiosta koeillakin (:

  http://more-than-we.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen ehdottomasti! Monelle saattaa tuottaa alkuun hieman totuttelemista, mutta itse ainakin pidän todella paljon siitä :)

   Delete