2017/04/03

MANGO-CHIA-COCONUT BREAKFAST


Törmäsin eilen illalla aivan älyttömän hyvältä kuulostavaan aamupalareseptiin ja kävinkin heti tekemässä sen jääkaappiin valmiiksi odottamaan aamua, kun kaikki ainekset sattuivat löytymään kaapeista jo ennestään :) Olen kokeillut useasti aiemminkin tehdä chiavanukkaita, mutta koskaan siinä onnistumatta. Yleisin ongelma on ollut, että seoksessa on aivan liian vähän nestettä jolloin se muistuttaa enemmänkin sementtiä tai pikkukiviä kuin pehmeä vanukasta. Tällä reseptillä sain kuitenkin ensimmäisen onnistuneen lopputuloksen ikinä ja makukin on juuri kohdillaan kiitos raikkaan sitruunan, mangon ja kookoksen.

Tämä myös valmistuu todella nopeasti, joten aamupalan voi helposti minun tapaani kyhätä jo illalla valmiiksi ja antaa geeliytyä jääkaapissa yön aikana. Kaikki mitä tätä chiavanukasta varten pitää tehdä, on sekoittaa 4dl kasvimaitoa (itse käytin kauramaitoa, mutta kookosmaito voisi sopia ehkä vielä hieman paremmin) sekä 4rkl chiasiemeniä ja puristaa joukkoon yhden sitruunan mehu :) Tämän jälkeen voit lisätä mukaan vielä mitä tahansa omavalintaisia lisukkeita, itse käytin mangokuutioita ja kookoshiutaleita, ripaus vielä ruususuolaa joukkoon ja sekoita kaikki keskenään. Jätä vanukas jääkaappiin yöksi ja nauti aamulla herkullisesta ja hieman erilaisesta aamupalasta! Tästä tosin tuli niin hyvää, että menee varmasti myös ihan makeanhimoon hieman terveellisempänä välipalana.

Oletteko te hurahtaneet chiavanukkaisiin? Millaisia suosikkireseptejä teiltä löytyy? :)

4 comments:

  1. Oi nam nam ♥ Tää kuulostaa omaan mieleen niiiiin hyvälle, sillä rakastan kookosta ja mangoa :) Täytyy ehdottomasti kokeilla! Ps. sun blogi vaikuttaa todella ihanalle ja sun banneri on tosi kaunis ♥

    ♥: Ane

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos paljon, ihana kuulla :)
      Ja suosittelen ehdottomasti testaamaan, tä oli huikeeta! Ehkä olis ollut vielä parempaa jos olisin tosiaan käyttänyt nesteenäkin kookosmaitoa, mutta tälläkertaa kaapissa oli vaan kauramaitoa.

      Delete
  2. Herkullisen näköinen vanukas! :) Mango on mun mieleeni ja kookoskin on semmoinen josta oon alkanut tykkäämään enemmän. Voisin hyvinkin kokeilla tätä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen ehdottomasti! Mango ja sitruunamehu tuovat kokonaisuuteen kivaa raikkautta tasapainottaen kookoksen makeutta :)

      Delete