2017/04/28

AAMUJOOGA JA SMOOTHIE -RESEPTI

Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille! Viimeviikko on jälleen ollut melko hektinen vaikka keskiviikkokin oli täysin vapaa luennoista, mutta nyt pääsen vihdoin aloittamaan viikonlopun ilman sen kummempia stressaavia hoidettavia! Finalseihin pitäisi kyllä ehdottomasti alkaa lukemaan, sillä ensimmäinen on jo ensiviikolla, mutta ehkä mulla on ainakin tämä päivä aikaa ottaa rauhassa ja keskittyä itseeni :)

Mainonnan sekä tarjouksen uhrina hankin eilen vihdoin jäsenyyden Yogaiaan, jota olen aiemminkin kokeillut ilmaisen testijakson ajan. 3kk sai tuntuvien alennusten jälkeen nyt noin 20€, joten näppäilin heti tilauksen menemään ja ryhdyin joogaamaan! Aloitinkin heti aamuni testaamalla heidän Aamun Flow -tuntiaan, sillä normaalisti en ole sitten lainkaan aamuihminen, vaan itseni täysin hereille ja käyntiin saaminen on ajoittain melko hidasta. Nyt kuitenkin aivan ensimmäiseksi joogamaton levittäminen ja aamuharjoitus toivat itseeni samantien energiaa! Lisäksi tuo tunti kesti vain 25minuuttia, joten tämä pitää ehdottomasti ottaa tavaksi kouluaamuinakin.

*

Meillä on tällähetkellä melkoinen pakkasentyhjennysoperaatio meneillään ennen muuttoa, joten erilaiset smoothiet ovat näkyvästi mukana aterioilla. Itselläni on aina ollut ongelmia saada aamuisin alas tarvittavaa määrää aamupalaa, joten smoothiet ovat olleet oiva ratkaisu tähän ongelmaan. Lisäksi niihin saa niin helposti uppoamaan ties minkälaisia marjoja, hedelmiä ja vihanneksia, että puolen kilon suositeltu päiväannos täyttyy helposti! Tänään pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan Alpron cashewpähkinämaitoa, jota ei ole tätä ennen tullut ostettua, ja rakastuin samantien! Meiltä on löytynyt aina joko kaura- tai riisimaitoa jääkaapista, mutta ne kuluvat lähinnä ruuanlaittoon tai juurikin esimerkiksi smoothieita ohentamaan. Maistettuani tuota cashewpähkinämaitoa pelkältään pidin mausta todella paljon, ja se pääsikin heti edeltäjiensä tavoin vaikuttamaan aamupalasmoothiessa, johon laitoin lisäksi kaurahiutaleita, mansikoita, mangoa, vanilijaproteiinia sekä chiasiemeniä. Nam!

Nyt meinasin makoilla tässä sohvalla vielä hetken kuunnellen musiikkia ja lukien blogeja, ja sitten suuntaan salille sekä kauppaan :) Maanantaina 1. päivä olisi tarkoitus lähteä taas hieman kiristelemään ruuista, joten ajattelin mahdollisesti toteuttaa jonkinnäköistä katsausta omiin dieettisyömisiin, mahtaisiko kiinnostaa? Mulla ei tosin oo mitään aikatavoitetta tai kesäkuntoprojektia, joten todennäköisesti tulen tiputtelemaan ruokia melko pikkuhiljaa pitemmällä aikavälillä. Katsotaan siis, mitä siitä saisi aikaiseksi tänne blogin puolelle :)

Mutta hei, ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille ja muistakaa kohtuus vappumeiningeissä!


8 comments:

  1. Ite oon alkanu nyt tässä käymään aamuisin aina lenkillä, kun äidin koira on täällä hoidossa. Aamulenkkille käymistä olis kiva jatkaa kun koira palaa takaisin äidin luo, mut pelkään etten joka aamu kuitenkaan jaksa lähteä, vaikkakin se lenkki on piristänyt hyvin. Tuon joogaamisen vois kyl ottaa toiseksi vaihtoehdoksi alottaa aamut :D

    http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä koirat on senverran mukavuudenhaluisia röhnöjä, että hyvä jos saa puolenpäivän aikaan raahattua aamulenkille :D Tämä siis vaikuttaa ainakin mulle parhaimmalta tavalta, niin saa jo heräteltyä itseä joogan avulla ennen sinne ulos lähtemistä :)

      Delete
  2. Siis jooga ja kaikki jumpat auttaa jaksamaan ja antaa energiaa. Nyt, kun stressaan pääsykokeista niin kaikki hyvin syöminen ja urheilu on tosi tärkeetä. Pysyy aivot kasassa! :-) Ihana postaus! Nyt vappuna ei kuitenkaan urheilla ja juodaan ehkä muutakin kuin smoothieta! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah niinhän se pitääkin mennä, että muistaa kans relata välillä :) Paljon tsemppiä pääsykokeisiin!

      Delete
  3. Jooga on kyllä sellaista, että saa mieltä vähän auki ja auttaa jaksamaan! :) Kiva olisi kuulla sun fiiliksiä tuosta diettisyömisistä ja kropan tiukentamisesta!

    http://more-than-we.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, pitää siis toteuttaa postaus! :)

      Delete
  4. Mä oon kokeillut vain kerran jotain hot-joogaa enkä tykännyt :D Mutta tavallista joogaa haluaisin kyllä kokeilla :) Herkullisen näköinen tuo smoothie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joogassa parasta on se, että siitä on niin monta eri haaraa, että jokaiselle löytyy varmasti jotain :) Oma ehdoton suosikki on astangajooga jossa on enemmän erilaisia asentoharjoituksia ja kehityksessä pysyy mukana, kun taas sellainen syvävenyttely ja meditaatiotyyppinen ei niinkään ole oma juttu.

      Delete