2017/06/29

PESTO-KASVISLASAGNE

Lasagne on yksi kestosuosikkini, jota rakastan valmistaa sekä syödä sekä helppoutensa että variaatiomahdollisuuksiensa vuoksi. Olen jo kauan päätynyt korvaamaan perinteisen kastikkeen pestopohjaisella kastikkeella, mutta tällä kertaa jatkoin kokeilujani vielä hieman pitemmälle ja sainkin aikaiseksi jälleen yhden erittäin hyvän version tästä klassikosta! Jos siis minun tapaani pidät kovin tästä herkusta, mutta se perinteinen versio alkaa olla jo hieman kulunut, suosittelen ehdottomasti laittamaan tämän vinkin korvantaakse :)



Raaka-aineet:

- 1 iso kesäkurpitsa
- 1 purkki valkokastiketta (tee ihmeessä itsekin jos olet siihen tottunut, mä olen hieman oikaissut ja käyttänyt Dolmion valmiskastiketta)
- 1 pussi quorn -kuutioita
- fetaa
- 2 purkkia pestoa
- juustoraastetta pinnalle

Valmistus:

Paahda quorn -kuutioita kevyesti pannulla, lisää joukkoon kaksi purkkia pestoa (vihreää tai punaista) sekä oman maun mukaan fetaa murustettuna. Kumoa valmis seos toiseen astiaan ja lisää pannulle öljyä. Kuori kesäkurpitsa ja leikkaa se pituussuunnassa ohuehkoiksi pitkiksi levyiksi, jotta voit käyttää sitä lasagnelevyjen tapaan. Paista levyt vuorollaan kevyesti pannulla ja ala samalla kokoamaan lasagnea uunivuokaan. Laita pohjalle ensin noin puolet quorn-feta-pestosekoitusta jonka päälle yksi kerros kesäkurpitsalevyjä sekä lopuksi noin puolet valkokastikkeesta. Toista kerrokset samassa järjestyksessä ja ripottele lopulta viimeisen valkokastikekerroksen päälle juustoraastetta. Anna lasagnen kypsyä uunissa (kiertoilma 200astetta tai tasalämpö noin 225astetta) noin puoli tuntia tai sen verran, että juusto pinnalla näyttää sopivalta. Anna lopuksi vielä hetki vetäytyä huoneenlämmössä ennen nauttimista :) Tämä oli erityisen hyvää näin lämpimillä keleillä, jolloin ainakin itse kaipaan hieman kevyempiä ruokia! Miltä kuulostaa teidän mielestänne?

12 comments:

  1. Oi vitsi tää kuulostaa iha sairaan hyvältä! Todellakin pistän tän vinkin korvan taakse ja kokeilen jossain vaiheessa :)

    https://byerikaxxx.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, suosittelen ehdottomasti! :)

      Delete
  2. Mulla on jäänyt traumat koulun lasagnesta, sillä se oli aina tosi karvasen tuntuista ja maistui hiukan kumilta. Oon siis yleensä tosi skeptinen kun lasagnea on tarjolla. Tämä vaikuttaa kuitenkin tosi hyvältä ja poikaystävän lempiruoka on lasagne niin voisi ihan hyvin kokeilla :)

    http://paula-beautyqueen.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä puolestaan lasagnepäivät oli niitä ehdottomia suosikkeja, joita oikein odotettiin aina! Mutta tässä on tosiaan sekin hyvä, että kun lasagnelevyt korvaa kesäkurpitsalla, ei tarvitse pelätä kumista lopputulosta :)

      Delete
  3. Vaikuttaa kyllä super hyvältä! <3 Hah, hyvä lukee tälläsiä ruokapostauksia nälkäsenä :DD

    http://millattt.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  4. Nam mikä resepti! :) En ookkaan pestoa koskaan kokeillut lasagnessa, mutta ehkä olisi jo aika :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hieman yllättävä ainesosa tosiaan, mutta toimii! Meillä äiti on tehnyt myös tätä versiota jo kauan ja peston kanssa sopii hyvin myös esimerkiksi kana :)

      Delete
  5. Kuulostaapa hyvältä! Ite pidän muutenkin lasagnesta tosi paljon eikä vaihtelu olisi siihenkään pahitteeksi :)

    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla :) Lasagne on kyllä klassikko!

      Delete
  6. Moikka! Halusin tulla kertomaan, että mainitsin blogisi uusimmassa postauksessani täällä:
    http://fiiaelina.blogspot.fi/2017/08/au-pair-vaihto-ja-ulkomaillaopiskelublo.html

    Käy kurkkaamassa ja jos et halua, että blogisi tuolta löytyy niin kerro siitäkin mulle ja korjataan asia! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei tosi kiva juttu! Oon ollu totaalisella kesätuolla, mutta blogi on yhä pystyssä ja jatkan jälleen kirjoittelua :)

      Delete