2017/09/10

TERVEISIÄ KESÄLOMALTA!

Hui, miten kauan edellisestä postauksesta onkaan ehtinyt kulua aikaa - yli kaksi kuukautta! Hieman pahoittelen asiaa teille jos sieltä ruudun toiselta puolen kukaan enää löytyy, mutta en ole yhtään pahoillani, sillä olen viettänyt ehdottomasti elämäni parhaimman kesän tähän asti! Ajatuksissa on mahdollisesti vielä koostaa jonkinlaista yhteenvetoa siitä, mitä kaikkea näihin kuukausiin on mahtunut, mutta samalla haluan kuitenkin keskittyä menemään täysillä eteenpäin. Suurimpana tapahtumana kuitenkin mainittakoon tietysti muutto tänne Ranskaan, joka on nyt pulkassa ja uuteen kotikaupunkiin pikkuhiljaa kotiuduttu :) Vitsi miten fiiliksissä olen sekä kaikesta jo koetusta että kaikesta tulevasta, joita pikkuhiljaa täälläkin lähestyvä "syksy" tuo tullessaan! 

kyllä, kaivoin tänään jo kynttilät esille syystunnelmaa virittämään!
 
Kolme ensimmäistä viikkoa Marseillessa on vaan nautittu täysillä sekä kaupunkiin että uusiin vaihtokavereihin tutustuen, joitten joukosta olen jo nyt löytänyt todella monia aivan ihania ihmisiä, joita voin jo kutsua ystävikseni <3 Vahva tunne siis on siitä, että vuosi täällä tulee olemaan erittäin onnistunut! +30 asteen lämpötilat ovat hellineet etenkin Suomen melko huonon kesän jälkeen, mutta silti rannalla olemme käyneet vain yhden käden sormilla laskettavan määrän verran, sillä täältä löytyy niin paljon muutakin koettavaa. Torstaina sitten päätimmekin pitää oikein kunnon rantapäivän ja vietimme bikineissä koko päivän aamu kymmenestä ilta kymmeneen. Arvaatteko jo lopputuloksen? Kyllä, poltin niin pahasti koko kroppani, että torstain ja perjantain välinen yö meni valvoessa tuskissaan, sillä en pystynyt makaamaan, seisomaan tai istumaan enkä näinollen myöskään nukkumaan. Vakavasti harkitsin jo sairaalareissua, mutta sinnittelin suomalaisen sisun sekä aftersunin voimin :D Nyt olo alkaa jo olla lähes normaali, mutta ihon kunto kyllä pelottaa, sillä se ei ole enää edes punoittava, vaan paikoittain jo hieman sinertävään taittava... Hups. Note to self: never again! Puolustukseksi mainittakoon kuitenkin se, että päivä oli melko pilvinen ja tuulinen, joten kuumuutta ei tuntenut lainkaan...



Loppuviikko onkin siis mennyt kotona neljän seinän sisällä haavoja nuollen koiralenkkejä lukuunottamatta. Toisaalta ihan kiva välillä olla itsekseenkin, etenkin kun viimepäivät ovat olleet todella sateisia. Olenkin siis saanut rauhassa käpertyä sohvannurkkaan viltin alle käymään läpi kaikkia niitä kirjoja, jotka raahasin väkisin mukanani Suomesta huolimatta siitä, että jouduin maksamaan matkatavaroistani melkoisesti lisähintaa ylimääräisten kilojen takia... Kynttilöiden lisäksi otin tänään myös ensimmäistä kertaa käyttöön vedenkeittimeni ja olen juonut taas luvattomia määriä teetä. Vitsi, miten rakastankaan syksyä ja teen sen sitten vaikka väkisin tänne, hah! Mua nimittäin vähän jopa hirvittää, kun paikalliset kertovat, että ilmojen puolesta täällä voi käydä rannalla vielä lokakuun puoliväliin asti! Lisää Marseillesta kuitenkin kaupunkina tulevissa postauksissa, joten pysykäähän jälleen kuulolla :)

12 comments:

  1. Tosi kiva postaus, oot kehittynyt hurjasti kirjottamisessa! Tätä oli ilo lukea, vaikka tekstiä olikin "paljon" :--) Jos säkin kaivoit kynttilät esille, niin ehkä mäkin uskallan penkoa noi jouluvalot pimeneviä iltoja kirkastamaan! Syksy on kyllä parasta aikaa, toivottavasti se saapuu sinnekin kunnolla, vaikka lämpöä vähän enemmän onkin... Huippuhyvää vaihtovuotta sulle! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos paljon! :) Itsestä kun tuntui tätä kirjoittaessa, että takkuaa hirveästi ja pää on ihan jumissa, niin kiva kuulla että ruudun sillä puolen on kuitenkin ymmärretty tekstiä x) Ja ehdottomasti, jos olisin Suomessa niin olisin jo joulukuusiostoksilla! Hahah

      Delete
  2. Apua toi palaminen D: Pilvinen ja tuulinen sää on kyllä petollinen, kun aurinkorasva tankkausta ja varjossa pysyttelyä ei muista yhtään niin hyvin. Ja hei kyllä se syksy Marseilleenkin tulee, no worries :D Ehkä vähän myöhemmin kuin Suomeen, ja kestää ehkä kauemmin (ei yhtään huono juttu!), mutta ei ilman syksyä tartte jäädä sielläkään.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niimpä, itsekin muistimme aurinkorasvan olemassaolon vasta muutaman tunnin kuluttua... Ei hyvä! Ja toivottavasti, sitä siis odottelemaan :) Onneksi pakkasin mukaan myös neuleita ja jopa sadetakin! Kumisaappaat jäivät tosin Suomeen.

      Delete
  3. Itsekin oon etsinyt tuoksukynttilät ja jouluvalot esiin jo! Ihanat kuvat!

    https://jasukuvaa.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvä kuulla, etten ole ainoa! :D

      Delete
  4. Kiva kuulla susta pitkästä aikaa! :) Innolla odottelen jo sun postauksia sieltä päin, kuulostaa ainakin nyt tosi mielenkiintoiselta <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihanaa, että siellä on vielä kiinnostuneita lukijoita kuulolla! :)

      Delete
  5. Anonymous16/9/17 23:46

    Tänä vuonna on Marseillessa ollu harvinaisen kylmät kelit syyskuussa, mutta kiva jos oot viihtyny ja rannallakin käyny :) Eli ehkä sulle sitten hyvä jos tykkäät syksystä :D (Ite oon jo kaivanu pari päivää sitten syksy/talvi-vaatteet jo esille kelin takia, yleensä tääl on syyskuus melkei 10 astetta lämpimämpää :D) Kiva lukee sun blogista Marseille juttuja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo syyskuu on nyt ollut mukavan viileä, mutta elokuussa oli kyllä kestämistä vaikka kesää rakastankin, sillä mulla ei ole asunnossa ilmastointia tai tuuletinta ollenkaan! Eniten hirvitti koirien puolesta, mutta hienosti näyttivät pärjäävän :)
      Syysvaatteet ovat mullakin jo käytössä, etenkin niinä päivinä kun lähden kotoa aikaisin aamulla, jolloin on vielä kylmä. Talvikuteita en pakannut ollenkaan tilanpuutteen takia, joten pitänee suunnata piakkoin ainakin kenkäostoksille :)

      Delete
    2. Anonymous24/9/17 00:49

      Meillä on ollut yleensä vielä syyskuussa tuuletin käytössä muina vuosina! Ihanaisen mistraalin ansiosta lämpötila laskeutuukin melko kylmäksi joten lämpimille vaatteille on tarvetta. Ja aina hyvä syy shoppailuun :)

      Delete