2017/06/21

HEDELMÄINEN PASTASALAATTI

Pitkästä aikaa olisi luvassa reseptipostausta! Tämä salaatti on ollut yksi ehdottomista suosikeistani jo lapsuusajoista lähtien ja se on muunmuassa ruoka, jota himoitsin eniten Tallinnavuoteni aikana :) Salaattien tapaan se on melko moniulotteinen ja helposti muunneltava, mutta allaoleva resepti on muodostunut omaksi suosikikseni. Hieman enemmän työtä se vaatii kuin ehkä ihan pelkkä vihersalaatti, mutta lupaan silti valmistuksen olevan helppo ja kohtuullisen nopea. Parasta tämä pastasalaatti on mielestäni ehdottomasti jääkaappiviileänä, eli valmistuksen jälkeen kannattaa malttaa hetki ennen syömään ryhtymistä :)



Raaka-aineet:

- 1 pussi tricolor -simpukkapastaa
- 2 vihreää paprikaa
- rasiallinen pikkutomaatteja
- 4 omenaa (royal gala mielestäni parasta tähän tarkoitukseen)
- 1 säilykepurkki mangoa
(halutessaan salaattiin myös lihaa, toimii kana tässä parhaiten - meidän perheessä yleensä laitettu noin 500g-700g hunajamarinoitua kanaa)

Kastike:

- 3 purkkia kermaviiliä
- maun mukaan currymaustetta (paljon!)
- paprikamaustetta

Valmistus:

Laita pastat kiehumaan ja jos haluat käyttää salaatissa myös kanaa, laita se pannulle paistumaan. Pilko samalla kaikki loput raaka-aineet sopivankokoisiksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Tällä määrällä salaattia tulee todella reilusti, eli kulhon on oltava todella iso! Anna keittyneen pastan ja kypsyneen kanan jäähtyä jonkinaikaa (mitä viileämmäksi, sen parempi) ja tee sillä aikaa kastike, joka on tämän salaatin ehdoton juju! Sekoita pienemmässä kulhossa tasaiseksi kolme purkkia kermaviiliä ja lisää hieman paprikamaustetta sekä niin paljon currymaustetta, että kastike saa keltaisen värin ja maku on sopiva - maistele siis välissä! Lopuksi kippaa salaattikulhoon hedelmien ja vihannesten päälle pastat, kanat sekä lopuksi kastike ja sekoita kaikki tasaiseksi. Nauti! Halutessasi vaihtelua, voi salaattiin lisätä esimerkiksi anansta tai maissia, eli monipuolisuus on taattu :) Ja loppuun vielä varoitus: salaatti kuluu silmänräpäyksessä, sillä ainakin kaikki tähän asti sitä maistaneet ovat ihastuneet kovasti!

10 comments:

  1. Nam, kuulostaa hyvältä! Pastasalaatit on tosi herkullisia, ja itse suosin niitä tavalliseen vihersalaattiin verrattuna huomattavasti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan siis tätä! :) Itsekin pidän pastasalaateista todella paljon, joskin myös ruokaisemmista vihersalaatiesta - vaikea valinta, kumpi olisi parempi!

      Delete
  2. Oi nam kuulostaa kyllä tosi hyvältä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sitä se kyllä todellakin onkin! :)

      Delete
  3. Tää pitää ehdottomasti laittaa testiin - sen verran hyvältä kuulostaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla! Herkullisia hetkiä :)

      Delete
  4. Voi miten hyvältä se kuulostaa, harmi vain että olen allerginen omenalle.

    http://jasukuvaa.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Omena on onneksi helppo jättää pois :) Itsekin olen jonkinverran allerginen, mutta käytän silti reilusti, sillä omasta mielestäni se on juuri parasta tässä salaatissa, kun tuo juuri sopivasti suutuntumaa kokonaisuuteen!

      Delete
  5. Oi tää resepti vaikuttaa ihanan kesäiseltä! Pakko kyllä testata tätä, kunhan on aikaa. Oon joskus aikaisemminkin varmaan maininnut tämän, mutta nää sun esittelemät reseptit on tosi kivoja ja hyvällä tavalla erilaisia verrattuna muihin blogeihin. Puhumattakaan siitä, että tulee testattua uusia juttuja, joita ei ole ennen ajatellutkaan.

    Written by Neea

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos, ihanasti sanottu! Tosi kiva kuulla, että sielläkin puolella näistä tykätään :) Herkullisia hetkiä!

      Delete