2017/05/15

HELPPO RAAKASUKLAA

Yllättyykö kukaan, jos valitan hieman alkuun päälle painavista koulujutuista? :D No, tällä kertaa kuitenkin postailen superkivan kouluprojektin tiimoilta, nimittäin pääsin tämän myötä vihdoin kokeilemaan ensimmäistä kertaa elämässäni raakasuklaan valmistusta! Meillä on koulussa nyt keväällä yhtenä oppiaineena Student Enterprises, joka on jatkoa syksyn Economics -kurssille ja tarkoituksena on nyt syksyn teoriaosuuden jälkeen lähteä ihan oikeasti perustamaan yritystä. Oma ryhmäni päätyi lopulta raakasuklaan valmistukseen, sillä täällä Virossa on vielä melko suppea tarjonta vastaavista tuotteista. Todennäköisesti tämä yrityksemme jää kurssin päätyttyä vain kuvitteelliselle tasolle, mutta ihan kiva idea, jonka myötä olemme oppineet paljon yrittäjyyden käytännöstä.

Meillä on kurssilla torstaina final presentation, joten viimepäivinä on tarkoitus vielä kokeilla muutamia eri makuvaihtoehtoja suklaallemme, mutta pohja alkaa muutamaa loppusilausta vaille olla valmis. Ohje on hyvin helppo ja koko suklaan valmistukseen ei tarvitse kuin kolmea eri raaka-ainetta! Tällä kertaa tosin käytin makeuttamiseen hunajaa ihan vain siksi, että lähes jokaisessa ohjeessa on sitä, joten halusin ensin kopioida ohjeen tarkkaan tietääkseni, miltä pohjan kuuluu maistua. Suunnitelmissa olisi kuitenkin vielä korvata tuo hunaja mahdollisesti agave -siirapilla, jotta suklaasta saisi vegaanisen :) Tällä kertaa suklaa kuitenkin valmistui kätevästi seuraavanlaisesti:

Raaka-aineet:

- 1,5dl raakakaakaojauhetta
- 1dl kookosöljyä
- 3rkl hunajaa

Valmistus:

Aseta kulho lämpimään vesihauteeseen ja mittaa kulhoon kookosöljy. Kun kookosöljy on sulanut nestemäiseen muotoon, lisää joukkoon raakakaakaojauhe sekä hunaja ja sekoita massa huolella tasaiseksi. Kaada massa joko muotteihin tai tasaiselle alustalle ja aseta pakkaseen 15-20 minuutiksi. Super helppoa, eikö?! Kokonaisuudessaan valmistukseen ei tainnut mennä edes kymmentä minuuttia! Halutessasi voit lisätä joukkoon oikeastaan mitä tahansa mieli tekee, joten eri makuvaihtoehtoja on paljon :) Säilytä suklaat kylmässä ja nauti!

Onko joku teistä joskus kokeillut valmistaa raakasuklaata; miten onnistui? Millaiset makuyhdistelmät iskevät teihin? :) Itse ajattelin kokeilla ainakin lisätä joukkoon pakastekuivattuja mansikoita ja hieman suolaisempaan makuun himottaisi kokeilla valmistaa salted caramelia, johon mahdollisesti dippaisi suklaapalat... Saa nähdä onnistuuko tämä idea :D

14 comments:

 1. En oo koskaan valmistanut raakasuklaata eikö se niinkään mun lempparii oo mutta hyvältä tuo näyttää. :)

  Http://mmarmoritaivas.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä yllättävän hyvää ensimmäiseksi kokeiluksi, tuo pelkkä "pohja" ilman mitään erityistä makua maistui aika pitkälti tummalta suklaalta, tosin paljon pehmeämmällä koostumuksella, josta tykkäsin kovasti :)

   Delete
 2. En oo koskaan kokeillu, mutta hyvältä kuulostaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä oli niin helppo tehdä, että kannattaa kokeilla :)

   Delete
 3. Ihana toi eka kuva! Heti alko tehdä mieli suklaata hahah :D

  ReplyDelete
 4. Koskaan en ole raakasuklaata valmistanut mutta yllätyksekseni ohje olikin ihan simppeli :D

  http://misslittlemarie.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo se tuli itsellenikin yllätyksenä, kuinka supernopeasti ja helposti tämä valmistuu! Kaikki vaan sekaisin alle 10minuutissa ja sitten 15-20minuuttia jähtymässä niin suklaa on valmista nautittavaksi :)

   Delete
 5. Kuulostaa kyllä helpolta ja hyvältä! Ainut mikä mietityttää, on toi kookosöljy, maistuuko valmis suklaa voimakkaasti kookokselta? :-D

  http://osakaksi.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei maistu lainkaan! Moni pelkää samantien kun mainitaan kookos, mutta tosiasiassa maku on mielestäni hyvin mieto resepteissä muitten aineitten joukossa, eikä siis tässäkään suklaa maistu lainkaan kookokselta :) Taino omani hieman, sillä ripottelin tuohon pinnalle kookoshiutaleita, mutta pohjassa ei maistu tosiaan lainkaan!

   Delete
 6. Äiti on joskus tehnyt, oli se kyllä ihan hyvää mutta ei se ole sitä mihin on normaalissa fazerin sinisessä tottunut. Raakasuhkaalan taitaa erota normaalista vain siinä, ettei tätä ole tehty voilla ja maidolla tai lisätyllä sokerilla :)

  http://finnlandsnorsk.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu eroaa kyllä normaalista, omasta mielestäni tosiaankin maistuu lähimpänä tummasuklaalta :)

   Delete
 7. Nam raakasuklaa on kyllä ihanaa! <3
  https://lottalehti.blogspot.fi

  ReplyDelete